Aşık daima bey oturmaz ne demek? Aşık daima bey oturmaz TDK sözlük anlamı nedir?

Deyimler, cümle veya söz öbeği olarak bulunabilirler. Deyimler, tıpkı atasözleri ve birleşik fiiller gibi kalıplaşmış ifadelerdir. Eski zamanlardan günümüze kadar gelmişlerdir ve söyleyeni belli değildir. Atasözlerinin ve birleşik fiillerin de oluşma zamanı bilinmez. TDK; deyimler, atasözleri ve birleşik fiilleri sözlükler yardımıyla listeler. Böylelikle bilinmeyen sözleri bulmak kolaylaşır. Aşık daima bey oturmaz ifadesi de yaygın olarak kullanılan ve anlamı araştırılan sözlerden biridir. TDK sözlüğe göre Aşık daima bey oturmaz ne anlama gelir?

Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, günlük hayatta çok sık kullandığımız kalıplaşmış sözlerdir. Ancak hepsinin anlamını bilmek zordur. Bu nedenle bilinmeyen ifadeler için sözlüklere başvurulur. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiillerin anlamları TDK tarafından belirlenip çeşitli kaynaklarda paylaşılmaktadır. TDK’ye göre Aşık daima bey oturmaz ifadesinin anlamı nedir? Aşık daima bey oturmaz ne demektir?

Aşık daima bey oturmaz Ne Demek? Aşık daima bey oturmaz TDK sözlük anlamı nedir?

  • Aşık daima bey oturmaz TDK sözlüğe göre 1 farklı anlama sahiptir.
Reklam
Reklam

Aşık daima bey oturmaz TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. işi çoğunlukla iyi giden bir kimse, talihinin her zaman ona yâr olamayacağını bilmelidir anlamında kullanılan bir söz

Aşık daima bey oturmaz ile Kurulan Atasözleri, Deyimler ve Birleşik Fiiller

aşık atmak (veya oynamak) aşık atmak aşığı cuk oturmak
Anahtar Kelimeler: