Aşık Mazlumi Anma Şenlikleri İlklere Sahne Oldu

Ardahan’ın Hanal İlçesinde, bu yıl ilk kez düzenlenen ’ Aşık Mazlumi Anma Şenlikleri’, Aşıkların atışmasıyla...

Ardahan’ın Hanal İlçesinde, bu yıl ilk kez düzenlenen ’ Aşık Mazlumi Anma Şenlikleri’, Aşıkların atışmasıyla sona erdi.

Hanak Kaymakamlığı ile Hanak belediyesinin işbirliğiyle düzenlenen Aşık Mazlumi Anma Şenlikleri renkli görüntülere de sahne oldu.

Aşık Mazlumi Anma Şenlikleri Hanak ormanlığı mesire alanında gerçekleştirildi. Halkın büyük ilgi gösterdiği festivalde Aşık Mazlumi’nin hayatı anlatıldı. Aşık Mazlumi’nin her yönüyle anlatıldığı etkinliğe, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Hanak Kaymakamı Abdulkadir Okay, Hanak Belediye Başkanı Taşdemir Çoban ve diğer davetliler katıldı.

Reklam
Reklam

Hanak Belediye Başkanı Çoban, burada yaptığı konuşmada ilkini gerçekleştirdikleri şenliklerle Hanaklıları bir araya getirdiklerini söyledi.

Çoban, "Bugün ilçemizde, altyapı ve üstyapıdaki yatırımlarının yanı sıra artık böyle etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Artık kendine ait değerleri bu vesileyle yad ediyor. Temennimiz ve gayretlerimiz Hanaklıları hak ettiği noktaya her açıdan getirmektir." dedi.

Festival alanında, hayvan yetiştiriciliğini teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmaya katılan buzağılar, renkli görüntüler oluşturdu.

Çok sayıda vatandaşın izlediği yarışmada hayvanların sahipleri, buzağılarını adeta ‘kız gibi’ süsledi.

Yarışmada, Hanak ilçe Tarım Müdürlüğü yetkililerinden oluşan jürinin karşısına çıkan buzağılar ırklarının özelliklerini taşıma başta olmak üzere, bacak ve kafa yapısı, kıl örtüsü ve deri elastiki yapısı gibi özellikleriyle değerlendirildi.

Jüri üyelerinin yaklaşık 1 saat süren değerlendirmesi sonucu dereceye giren buzağıların sahiplerine ödülleri verildi.

Reklam
Reklam

Şenliklerde halk oyunları gösterilerinin yanı sıra aşıklar konser verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz