Aşık Sefil Selimi'nin Mezarında Çevre Düzenlemesi Çalışması

Şarkışla Belediyesi, Aşık Sefil Selimi'nin mezarının bulunduğu bölgede çevre düzenlemesi yapıyor.

Şarkışla Belediyesi, Aşık Sefil Selimi'nin mezarının bulunduğu bölgede çevre düzenlemesi yapıyor.

Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin, ünlü halk ozanı Aşık Sefil Selimi'nin mezarında çevre düzenlemesi çalışması yaptıklarını belirtti.

Aşık Sefil Selimi'nin halk kültürüne çok şey kattığını, bu tür değerlere sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Gültekin, "Ona vefatından sonra da sahip çıkmamız gerekir. Çünkü o bizim içimizden yetişen aynı toprağın insanlarıyız. Hayatta olsaydı o Şarkışla için çok şey yapardı. Rahmete kavuştu, öyleyse sahip çıkma sırası biz de. Sefil Selimi'nin mezarını da kendisine yakışır hale getirmeye çalışıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Gültekin, Aşık Sefil Selimi'nin mezarlığının olduğu bölgede yapılan çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını, mezarın çevresinin de yeşillendirileceğini kaydetti.

Muhabir: Kemal Erdoğmuş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: