Aşık Veysel Eyüpsultan’da anıldı

Ünlü halk ozanı Aşık Veysel, ölüm yıldönümünde Eyüpsultan’da düzenlenen programla anıldı.Aşıklık geleneğinin en büyük temsilcilerinden ve Türkiye’nin en büyük halk ozanlarından Aşık Veysel, vefatının 45’inci yılında düzenlenen bir programla anıldı.Eyüpsultan Belediyesi Simurg Karadolap Bilgi Evi tarafından Karadolap Parkı’nda “Dostlar Beni Hatırlasın” adı altında gerçekleşen programda bilgi evi öğrencileri ve Veliler Korosu, Aşık Veysel türküleri seslendirdi.

Ünlü halk ozanı Aşık Veysel, ölüm yıldönümünde Eyüpsultan’da düzenlenen programla anıldı.
Aşıklık geleneğinin en büyük temsilcilerinden ve Türkiye’nin en büyük halk ozanlarından Aşık Veysel, vefatının 45’inci yılında düzenlenen bir programla anıldı.
Eyüpsultan Belediyesi Simurg Karadolap Bilgi Evi tarafından Karadolap Parkı’nda “Dostlar Beni Hatırlasın” adı altında gerçekleşen programda bilgi evi öğrencileri ve Veliler Korosu, Aşık Veysel türküleri seslendirdi. Ayrıca yine öğrenciler tarafından hazırlanan “Uzun İnce Bir Yoldayım” isimli tiyatro gösterisi sahnelendi.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda bir konuşma yapan Alibeyköy Cemevi Dedesi ve Pirsultan Abdal Derneği Başkanı Hüseyin Güzelgül, Aşık Veysel’in hayatını, o dönemde yaşadığı olayları anlattı. Güzelgül konuşmasında ayrıca Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın’a ve ekibine, bu programı düzenlediği için teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Aşık Veysel kimdir?
Asıl adı “Veysel Şatıroğlu” olan Aşık Veysel, 25 Ekim 1894’te Sivas’ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyünde dünyaya geldi. Çocukluğunu ve ilk gençlik yıllarını 50 hanelik Sivrialan’da geçiren ozanın iki kız kardeşi, yörede yaygınlaşan çiçek hastalığına yakalanarak yaşamlarını yitirdi.
Ardından 7 yaşında aynı hastalıktan iki gözünü de kaybeden Veysel, 10 yaşındayken babasının teşvikiyle saz çalıp türkü söylemeye başladı.