Aşık Veysel Gençlik Ve Kültür Merkezi Inşaat Çalışmaları Başladı

SİVAS (AA) - Sivas'ın Şarkışla ilçesi Esentepe Mahallesi'nde Şehitler Parkı içerisine yapılacak olan  Aşık Veysel Gençlik ve Kültür Merkezi'nin inşaat çalışmaları başladı.

Sivas'ın Şarkışla ilçesi Esentepe Mahallesi'nde Şehitler Parkı içerisine yapılacak olan Aşık Veysel Gençlik ve Kültür Merkezi'nin inşaat çalışmaları başladı. İlçe Kaymakamı Davut Gül, gençlik ve kültür merkezi çalışmaları hakkında AA muhabirine yaptığı açıklamada, halk ozanı Aşık Veysel adına yapacakları merkezin temel atma törenini 17 Mart'ta Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın da katılımı ile gerçekleştireceklerini dile getirdi. Aşık Veysel'in Sivas ve Türkiye için büyük bir değer olduğunu hatırlatan Gül, "Malum, 21 Mart ünlü ozanımızın aramızdan ayrılışının 41. yıl dönümü. Temel açma çalışmalarına başladık. Onu bir kez daha anmak, adını yaşatmak için temel atma işini ölüm tarihine yakın bir zamana denk getirmeye çalıştık. Ünlü ozanımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, bu eserin Şarkışla'ya hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. Aşık Veysel Gençlik ve Kültür Merkezi'nin Gençlik ve Spor Bakanlığı, İl Özel İdaresi ve Köyler Hizmet Götürme Birliği tarafından yaptırılacağı ve içerisinde, 500 kişilik tiyatro, bovling ve fitness salonu, kütüphane, satranç, müzik, resim ve folklor odaları, masa tenisi, geleneksel el sanatları galerisi, teşhir ve internet salonlarının yer alacağı bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: