Aşık Veysel'i anıldı

Ardahan Üniversitesi tarafından düzenlenen etkinlikte, Aşık Veysel ölümünün 38. yılında anıldı.

-AŞIK VEYSEL'İ ANMA ETKİNLİKLERİ

-ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. KORKMAZ:

''BU TOPRAKLARIN BİNLERCE YILLIK DERDİ, IZDIRABI, KEDERİ,

SEVİNCİ, KARDEŞLİK DUYGULARI VEYSEL İLE DİLE GELMİŞ''

(FOTOĞRAFLI)

Bu etkinlikler kapsamında sanatçı Cengiz Özkan, bir konser verdi.

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Aşık Şenlik Konferans Salonu'nda düzenledikleri etkinlikte yaptığı konuşmada, Anadolu insanının arif olduğunu, Aşık Veysel'in Anadolu insanını temsil ettiğini belirtti.

Aşık Veysel'in okumadığını ancak bir çok okumuştan daha dünyayı derin gören birisi olduğunu ifade eden Korkmaz, ''Bu toprakların sesi olan, bu toprakların cisimleşmiş biçimi olan Aşık Veysel iyi ki yaşamış. İyi ki bu topraklarda söylemiş. Bugün burada ne mutlu ki onu andık. Bugün bu vesileyle iç dünyamız yıkanmış oldu. Çünkü bu toprakların binlerce yıllık, derdi, ızdırabı, kederi, sevinci, kardeşlik duyguları Veysel ile dile gelmiş'' dedi.

Reklam
Reklam

Rektör Prof. Dr. Korkmaz, ''O, bakmadan görürdü, okumadan bilirdi. Söylemeden hissederdi'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından sanatçı Cengiz Özkan, bir konser verdi.

Bu arada konseri, Ardahan Vali Yardımcısı Ahmet Karatepe, Belediye Başkan Vekili Turan Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Yıldız, Rektör Prof Dr. Korkmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Samit Tokmak, Emniyet Müdürü Abdurrahman Yılmaz ve diğer yetkililer izledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz