Aşıklar, 28 Şubat’ı Sazları Ile Taşladı

Konya’nın Derbent ilçesinde aşıklar, sazları ile 28 Şubat’ın yıl dönümünde taşlamalar yaparak, o dönemi protesto...

Konya’nın Derbent ilçesinde aşıklar, sazları ile 28 Şubat’ın yıl dönümünde taşlamalar yaparak, o dönemi protesto ettiler.

Derbent Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programa; Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Yukarı Çiğil Belde Belediye Başkanı Naci Çiğil, Aşağı Çiğil Belde Belediye Başkanı H. Hüseyin Yaka, Derbent İlçe Emniyet Amiri Coşkun Ergen ve Derbent halkı katıldı. Program öncesi bir konuşma yapan Başkan Acar, “28 Şubat, tarihimize kara bir leke olarak girmiş bulunmaktadır. 28 Şubat 1997 tarihinde yapılan darbe, bugün itibarı ile 16 yıl olmuş. O dönemi hatırlarsak; bu darbeyi yapanlar, 'bu darbenin etkisi bin yıl sürecek' diyorlardı ama Türk milleti bu darbeyi kabul etmedi, çünkü bu olay hak ve özgürlüklerimize karşı, inancımıza karşı vurulan bir darbeydi. Ekonomimizi alt üst eden bir darbeydi ve bu darbe 10 yıl bile sürmedi. Bu darbeyi yapan mensuplar paşa paşa hesaplarını veriyorlar. Bu necip milletimiz, inancının gereği şehit olan milletimiz bu insanlara yol vermedi.” dedi.

Reklam
Reklam

Acar, Türkiye'nin artık normalleşme sürecine girdiğini ifade ederek, "Bu önemli dönüm noktasında aşıklarımızla taşlayalım istedik. Konyamızın değerli aşıkları bugün burada toplandı. Kars'ta 160 aşık arasında birinci olan Öksüz Ozan da katılmıştır. Konyamızdaki aşıklarımız, hem bu 28 Şubat'ın yıl dönümünde bu olayı taşlamış olacağız. Sizin de aşıkları sevdiğinizi düşündüğümüz için böyle bir program yapmayı uygun bulduk. Bütün katılımcılara teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Aşık Öksüz Ozan, Aşık Zekariya Özhani, Aşık Yağız Ozan, Aşık Zikri Aliyar, Aşık Mehmet Ataroğlu, programa katılarak hem sazlarını hem seslerini 28 Şubat’ı protesto için kullandılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: