Aşıklar Mamak'ta Düzenlenecek Etkinlikte Atışacak

Ankara Mamak Belediyesi, Anadolu kültüründe önemli bir yere sahip olan aşıklık geleneğinin önde gelen temsilcilerini...

Ankara Mamak Belediyesi, Anadolu kültüründe önemli bir yere sahip olan aşıklık geleneğinin önde gelen temsilcilerini Mamak Kültür Merkezi’nde bir araya getirecek. 2 Haziran’da saat 19.00’da gerçekleştirilecek olan aşıklar şölenine Beyzade Aslan, Erol Ergani, İhsan Yavuzer, Zeynel Çınar, Muhlis Denizer, Temel Turabi, Rahim Sağlam, Ali Oltulu, Veysel Yıldızer gibi tanımış aşıklar katılacak. Aşıklar; değişleri, güzellemeleri, koçaklamaları, atışmalarıyla ve taşlamalarıyla programa katılanlara unutulmaz bir kültür şöleni yaşatacak.

Reklam
Reklam

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, düzenledikleri kültürel programların vatandaşlar arasında memnuniyetle karşılandığına dikkat çekti.

Akgül, “Her geçen gün Anadolu kültürünün önemi biraz daha artıyor. UNESCO’nun somut olmayan kültürel miras listesine girebilecek kadar derin köklere sahip aşıklık geleneğine Mamak Belediyesi olarak ev sahipliği yapmaya hazırlanıyoruz. Anadolu kültürünün sesi Mamak’ta yankılanacak.” dedi.

Başkan Akgül, Mamak Kültür Merkezi’nin Anadolu kültürünün yaşatılmasında önemli bir misyonu yüklendiğini belirterek, “Mamak Kültür Merkezi’nde milli ve manevi değerlerimizin bir ürünü olan, Anadolu kültürünü Mamak’ta yaşatmak istiyoruz. Mamak Kültür Merkezi önemli bir misyon yüklenmiştir. Eğitim, kültür faaliyetleri başta olmak üzere aşıklık geleneği gibi Türk toplumunun sesi olan ve hepimize hitap eden, bu geleneği desteklemek ve Mamak’ta yaşatmak istiyoruz.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: