“Asıl beklediğimiz atama kararnamesi”

HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek, bugünkü gündemlerinde bekledikleri atama kararnamelerinin yer almadığını ifade etti.

ANKARA (ANKA) - Özbek, “Dün mesaiden sonra yetki kararnamesinin taslağının gönderildiğini öğrendim. Ancak beklediğimiz atama kararnamesi yok. Asıl beklediğimiz atama kararnamesidir” dedi.

HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek, kurul toplantısı girişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özbek bir gazetecinin, “Salı günü yapılan kurul toplantısında Bakan ve Müsteşarın ayrıldığını açıkladınız ama bakanlıktan farklı bir açıklama geldi” sözleri üzerine konu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptıklarını anımsatarak, “Toplantı sonuçlanmıştı. Açıklamamızda ayrıldıklarını belirttik. Terk ettiklerini söylemedik. Burada belki yanlış bir anlaşılma söz konusu” dedi.

Reklam
Reklam

Özbek, kurulun bugünkü toplantısının gündemine ilişkin soru üzerine ise, “Atama kararnamesi bize gelen gündemde yok. Gündemde yetkilendirme ve disiplin çalışmaları var. Ancak dün mesaiden sonra yetki kararnamesinin taslağının gönderildiğini öğrendim. Yine de beklediğimiz atama kararnamesi yok. Kararname olmaksızın yetki üzerindeki çalışmamız son derece sınırlı olacaktır. Asıl beklediğimiz atama kararnamesidir” diye konuştu. Özbek yetki kararnamesi çalışmalarının fazla sürmeyeceğini söyledi.(ANKA)