Asiller olmayınca öğretmenler gününü vekiller kutladı

24 Kasım Öğretmenler Günü Mardin’de törenlerle kutlandı. Karanfillerle karşılanan öğretmenlere duyulan minnetin dile getirildiği törende...

24 Kasım Öğretmenler Günü Mardin’de törenlerle kutlandı. Karanfillerle karşılanan öğretmenlere duyulan minnetin dile getirildiği törende duygulu anlar yaşandı.
Mardin’de Öğretmenler Günü dolayısıyla iki ayrı tören düzenlendi. İlk tören Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirildi. Öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı törende İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Atatürk Anıtına çelenk koydu. Buradaki törenin ardından Atatürk Kültür Merkezi’ndeki programa geçildi.
Öğretmenler Kültür Merkezi’nin kapısında karanfillerle karşılanırken, törene Mardin Vali Yardımcısı Selim Palamut, 70. Mekanize Tugay Komutanı Vekili Kurmay Albay Olcay Erdal, Belediye Başkan Vekili Kaya Karataş, Artuklu Üniversitesi Rektör Vekili Mustafa Oflaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Tören de protokol üyelerinin asilleri yerine vekillerinin katılması ise öğretmenler arasında farklı yorumlara yol açtı.
Noter Cevdet İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerinin organizasyonunda yapılan tören ise Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Etkinlikte, öğrenciler şiirler ve kompozisyonlar okurken, mesleğe yeni başlayan öğretmenler ve emekli öğretmenler adına da birer konuşma yapıldı. Noter Cevdet İlköğretim Okulu Müdürü Murat Bağış da eski öğretmenlerinin hatıralarını anlattığı yazısı ile salondakileri duygulandı. Törende ayrıca Van depreminde yaşamını yitiren öğretmenler de slayt eşliğinde okunan şiir eşliğinde anıldı. Depremde hayatını kaybeden 45 öğretmenin ismi sinevizyon sunumu ve fon müziği eşliğinde gösterildiği sırada salonda bulunan katılımcıların duygulandığı gözlendi.
İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser de konuşmasına Van’da meydana gelen depremde yaşamını yitiren öğretmenleri anarak başladı. Öğretmenliğin, insanı hayata hazırlayan aile ortamının hemen yanı başında insan olma erdem ve onurunun hazırlayıcısı bir meslek olduğunun altını çizen Eser, öğretmenlik mesleğinin önemine değindi. Bugün çok heyecanlı ve coşkulu olduklarını, insan hamurunu yoğuran, insana şekil veren, geleceğin emanet edildiği gençleri yetiştiren öğretmenlerin günü olduğunu kaydeden Eser, Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenlere de Allah'tan rahmet, yaralı olarak kurtulanlara acil şifalar diledi.
Öğretmenliğin bir sanat olduğunu Öğretmenler de sanatçı olduğunu ifade eden Eser şöyle konuştu: “Mesleğimizin değerini ve önemini önce bizler bilmeli, anlamalı ve anlamlandırmalıyız. Önce kendi benliğimize, sonra tüm dünyaya haykırmalıyız ki; öğretmenlik mesleği kutsaldır. Zira varlık aleminde en önemli görev; insan eğitimidir. Unutulmamalıdır ki öğretmenlik bir sanattır. Öyleyse öğretmenler de sanatçıdır. Sanatçı olmak, hele hele iyi bir sanatçı olmak şüphesiz zordur. Zoru başarmanın birinci şartı "Sevgi"dir. Öğretmenlik mesleği sevgisiz olursa susuz ağaç gibi verimsiz olur. Evet, öğretmenlik bir sevdadır, aşktır, heyecandır. Bu kutsal meslek sabır ister, fedakarlık ister, çalışma ister, gayret ister ve öğretmenlikte başarı şarttır. Öğrencileri, öğretmenleri ve okulu çok seven Atatürk, yurt gezilerinde okullara uğrar, sınıflara girer, sıralara oturur, ders dinlerdi. Öğrencilere sorular sorar, öğretmenlerle konuşur, her yerde öğretmenliğin üstün ve önemli bir meslek olduğunu anlatırdı. Biz, muasır medeniyetlerin üstünde bir Türkiye ve barış içinde mutlu bir dünya istiyoruz. Bunun için aşkla, şevkle, heyecanla, sabırla, sevgiyle çalışmaya devam edeceğiz. Ben bugün bu vesileyle göreve yeni başlayan öğretmenlerimize sağlık ve huzur içinde üstün başarılar diliyorum. Emekli olan meslektaşlarımıza, sağlık ve mutluluk dolu uzun ömürler diliyorum."
Vali Vekili Selim Palamut da bir Öğretmenler Günü’nü daha kutlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Palamut, başta başöğretmen ve büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne cumhuriyetin gelişmesi, bugünlere gelmesi ve erişilen uygarlık düzeyinin elde edilmesine büyük katkıları olan ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenler ile şehit olan öğretmenler ve Van’da meydana gelen deprem felaketi nedeniyle henüz hayatlarının baharında yaşamlarını yitiren genç öğretmenleri rahmetle, saygıyla ve minnetle andığını belirtti.
Öğretmenliğin anlamının, öğretmenliği yaşamanın, öğretmen olmanın ancak yaşanarak anlaşılacak çok özel bir duygu olduğunu ifade eden Palamut, öğretmenliğin kutsallığı ve özelliğinin yanı sıra tüm mesleklerin ötesinde ve üzerinde, onların hepsini kucaklayan bir derinliğe, zenginliğe ve enginliğe sahip bir meslek olduğunu dile getirdi.
Konuşmasında öğretmenlere seslenen Eser, öğretmenlerin davranışlarından konuşmalarına, tavırlarından yaklaşımlarına kadar en açık ve etkin rol modeli olduklarını dikkat Çekti.
Konuşmaların ardından emekliye ayrılan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri verildi. Yarışmalarda şiir, satranç, resim ve kompozisyon dalında ilk üçe giren öğretmen ve öğrencilere de protokol üyeleri tarafından plaket, kupa ve ödülleri verildi.
Tören, öğrenci ve öğretmen korolarının birbirinde güzel parçaları seslendirmesi ile sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz