Asılsız ihbarlar 112 ekibini zor durumda bırakıyor

Günde binlerce çağrı alan 112 Acil Komuta Merkezi, gelen asılsız ihbarlar yüzünden zor duruma düşüyor....

Günde binlerce çağrı alan 112 Acil Komuta Merkezi, gelen asılsız ihbarlar yüzünden zor duruma düşüyor. Asılsız ihbarlar ayrıca yanlış yönlendirmelerle acil vakalara zamanında müdahaleyi engelliyor.

Muş İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil İl Ambulans Başhekimliği, asılsız ihbarlarla mücadele ediyor. Ağır kış mevsiminin yaşandığı Muş’ta 112 Acil Komuta Merkezi'ne günde binlerce çağrının geldiğini belirten yetkililer, asılsız ihbarlar yüzünden yanlış yönlendirildiklerini bildirdi. Acil vakalara zamanında ulaşmanın asılsız ihbarlar yüzünden engellendiğini belirten 112 Acil Komuta Merkezi Sorumlu Dr. Aleyna Kemik, vatandaşlardan daha duyarlı olmalarını istedi. Kemik, asılsız ihbarları Cumhuriyet Başsavcılığına ilettiklerini hatırlattı.

Reklam
Reklam

Gelen çağrılarda acil vaka ihbarlarına yönelik harekete geçtiklerini belirten 112 Acil Komuta Merkezi Sorumlusu Dr. Aleyna Kemik, genelde diş ağrısı, baş ağrısı ve daha basit durumlarla karşılaştıklarını kaydetti. Dr. Kemik, asılsız ihbarlar yüzünden acil vakalara müdahalenin aksadığını ifade ederek, “Biz zaten kar nedeni ile zor şartlar altında çalışıyoruz ve vatandaşların asılsız ihbarları bizi gerçekten çok üzüyor. Asılsız ihbarlar zor çalışmamıza neden oluyor, vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Bize genelde; doğum, göğüs ağrısı, kalp krizi, nefes darlığı şeklinde gelen ihbarlara gittiğimizde, genel olarak diş ağrısı, baş ağrısı yada daha basit şeyler ortaya çıkıyor. Acil müdahale gerektirmeyen vakalar ile karşılaşıyoruz. Vatandaşlarımızdan daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Böyle asılsız ihbarlar geldiği zaman acil durumda olup da ambulans bekleyen hastalara yetişemiyoruz.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz