Asim-Der'den Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Ateş'e Ziyaret

Uluslararası Asılsız Ermeni İddiaları ile Mücadele Derneği (ASİM-DER) yöneticileri, Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş'i makamında...

Uluslararası Asılsız Ermeni İddiaları ile Mücadele Derneği (ASİM-DER) yöneticileri, Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş'i makamında ziyaret etti.

Dernek Başkanı Göksel Gülbey, ASİM-DER Genel Sekreteri Kurban Olur, Basın Sözcüsü Erkan Hacıkasımoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Cem Erdem Şimşek; İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş'i makamında ziyaret ederek dernek çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Ziyarette Dernek Başkanı Göksel Gülbey, önümüzdeki eğitim öğretim yılında okullarda Ermenilerin mezalimini ve sözde Ermeni soykırım iddialarının gerçek dışı olduğunu öğrencilere anlatmak amacıyla dernek olarak konferanslar vermek istediklerini belirtti. Gülbey, "Ermenilerin Iğdır ve çevresinde yaptığı katliamları yetişen yeni nesillere anlatmak gerekiyor. Bu çerçevede biz dernek olarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışma yapmak istiyoruz. Öğrencilere vereceğimiz kapsamlı konferans ile tarihi gerçekleri anlatmayı hedefliyoruz. Ayrıca tarih öğretmenleri öncülüğünde öğrencilere Soykırım Anıtı önünde ayda bir de olsa ders verilmesini istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Dernek olarak Iğdır'daki öğrencilere yurt içi ve yurt dışı geziler ile tarihi ve kültürel mirasları tanıtmak amacında olduklarını belirten Gülbey, bununla ilgili Milli Eğitim Müdürü Ateş'e kurum olarak gerekli program için kendilerine destek vermesini istedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş ise, kurum olarak mevcut programlara uygun şekilde, tarihi tezlerimize paralel bakış açısına sahip sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapmaya hazır olduklarını söyledi. Ateş, "Dernek çalışmalarınızı yakından takip ediyorum. Başarılı çalışmalarınızdan dolayı sizlere teşekkür ederim. Tarihimizi iyi bilmeliyiz. Bizler Türk milleti olarak geçmişi çabuk unutan bir millet olmamalıyız. Tarihi gerçekleri gençlerimize en iyi şekilde öğretmeliyiz" şeklinde konuştu.

Dernek Başkanı Göksel Gülbey, Milli Eğitim Müdürü Ateş'e Türkiye, Azerbaycan ve derneğin masa bayraklarını, hediye ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: