Asimder’den Azerbaycan Konsolosluğu’na Ziyaret

Iğdır’da Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, geçtiğimiz hafta Azerbaycan...

Iğdır’da Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, geçtiğimiz hafta Azerbaycan ile Ermenistan arasında çıkan çatışmalar nedeniyle Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu’na bağlı Iğdır Konsolosluğu’na destek ziyaretinde bulundu.

Geçtiğimiz hafta Azerbaycan ile Ermenistan arasında çıkan çatışmadan sonra ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, yönetim kurulu ve kurucu üyeleri ile birlikte Azerbaycan’ın Iğdır Konsolosluğu’nu ziyaret ederek, Azerbaycan devletinin yanında oldukları mesajını verdi. Başkonsolos Yardımcısı Asiman Aliyev ile görüşen ASİMDER yöneticileri, şehit olan Azerbaycan askerleri içinde başsağlığı dileklerinde bulundular. Burada bir açıklama yapan ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Ermeniler geçmişte olduğu gibi bugün de şiddet ve insanlık dışı davranışlar içinde olduklarını söyleyerek, bölgede ateşkes olmasına rağmen Ermenilerin yaptıklarının kabul edilemez olduğunu söyledi. Gülbey, “Karabağ Türk yurdudur. Öz be öz Azerbaycan toprağıdır. 1992 yılında Rus ordusunun desteği ile savunmasız Azerbaycan halkını katleden, insanlık dışı olayları gerçekleştiren Ermeniler derhal Karabağ’ı terk etmelidir. Bizler sivil toplum örgütleri olarak Birleşmiş Milletlerin ve Dünya İnsan Hakları Teşkilatı’nın bu durumu görmezden gelmeyi bırakarak, taraflı davranmaya son vermesini istiyoruz. AGİT çerçevesinde sürdürülen görüşmeler yanlı ve taraflı hale dönüştürülmektedir. Azerbaycan devleti hepimizin bildiği gibi savaş seçeneğini son planda tutmaktadır. Ekonomi ve siyasi ambargolarla Ermenistan’a yüklenmektedir. 5 milyonluk Ermenistan’da Azerbaycan’ın ve Türkiye’nin uyguladığı ambargo nedeniyle 2 milyon bile Ermeni kalmamış, hepsi Ermenistan’ı terk ederek başka ülkelere yerleşmişlerdir. Ermeni diasporası Karabağ’ı işgal ettiğini sanıyor, ama bu işgalin Ermenistan’a verdiği zararı maalesef göremiyor. Biz ASİMDER olarak her zaman Azerbaycan devletinin haklı mücadelesine dünya kamuoyunda destek veriyoruz. Bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Çatışmalarda şehit olan Azerbaycan askerlerine Allah’tan rahmet ve Azerbaycan devletine başsağlığı dileriz” dedi.

Reklam
Reklam

Azerbaycan’ın Kars Başkonsolos Yardımcısı Asiman Aliyev de, ASİMDER’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “ASİMDER kurulduğu günden bu yana Karabağ meselesinde hep Azerbaycan’ın yanında oldu. Bizi dünya kamuoyunda yaptığı faaliyetlerle destekledi, yalnız bırakmadı. Sayın Genel Başkanı’nda dediği gibi Azerbaycan devleti olarak savaşı son seçenek olarak görüyoruz. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in uyguladığı politikalar sayesinde Ermenistan Karabağ konusunda köşeye sıkışmıştır. Ekonomi ve siyasi politikalarımızı her geçen gün daha da güçlendirerek Ermenistan’ı Kafkaslarda tek başına kalan bir devlet haline getireceğiz. Karabağ meselesinde bize büyük destekleri olan başta Türk devleti ve yöneticiler olmak üzere tüm Türk halkına teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: