Asimder’den Iğdırlı İşadamlara Ziyaret

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı Göksel Gülbey, yönetim kurulu üyeleri Iğdırlı iş...

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı Göksel Gülbey, yönetim kurulu üyeleri Iğdırlı iş adamları ziyaret ettiler.

ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey, yönetim kurulu üyeleri ve Ata Kültürünü Koruma, Yaşatma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (ATADER) Yönetim Kurulu Başkanı S. Zeki Taşkın, Iğdır’lı işadamları Bayram Argın ile Ali Fuat Kumtepe’yi şirket ofislerinde ziyaret ettiler. Ziyarette açıklama yapan ASİMDER Başkanı Gülbey, Iğdırlı iş adamların bölgemizdeki gençlere ve ailelere iş vererek ekmek kazanmalarını sağlayıp, aynı zamanda da ülke gelişimine fayda sağladıkları gibi Iğdır içersinde ASİMDER olarak yapmış olduğumuz faaliyetlere de maddi manevi destek olduklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Özellikle son Ermenistan sınırında yapmış oldukları sözde ‘Ermeni soykırımı günü’ olarak iddia edilen 24 Nisan yalanına karşı yapmış oldukları mitingde kendilerini yalnız bırakmayan iki işadamlarına adına teşekkür etmek için burada bulunduklarını anlatan Gülbey, “Bu davranışlarının da diğer işadamı hemşerilerimize örnek teşkil etmesini dileriz” dedi.

İşadamı Bayram Argın ise, “ASİMDER’in çalışmalarını yakından takip ettiklerini, bu tür milli bir konuda özverili olarak çalışarak, haklı olduğumuz ama Avrupa ve diğer ülkeler gözünde Ermeni Diasporasının yalanlarından dolayı haksız olarak gösterilmemiz karşısında vermiş olduğunuz mücadeleyi taktirle karşılıyoruz. Aynı zamanda da Iğdır’ımızın tanıtımında yapmanızdan dolayı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

İşadamı Ali Fuat Kumtepe de, kendilerinin de Ermenistan’dan zorla işkenceyle Türkiye’ye sürgün edildiklerini belirterek, göç ederken Ermenistan’da kalan mal ve mülklerinin iade edilmesi için çalışma başlatılmasını istediklerini söyledi. Ziyarette ASİMDER Başkanı Gülbey, Iğdırlı işadamları Bayram Argın ve Ali Fuat Kumtep’ye Türkiye, Azerbaycan ve derneğin masa bayraklarını hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: