Asimder’den Manoyan’a Tepki

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı Göksel Gülbey, Ermeni Devrimci Federasyonu Partisi’nin Ermeni...

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı Göksel Gülbey, Ermeni Devrimci Federasyonu Partisi’nin Ermeni Davası Ofisi Başkanı Giro Manoyan’a yaptığı açıklamalarda dolayı tepki gösterdi.

Dernek binasında basın açıklaması yapan Gülbey, Ermeni diasporasının PKK’nın silah bırakmasından rahatsız olduğunu söyledi. Gülbey, “Çünkü 2015 yılı 100. yıllarına iki yıl kala PKK’dan sözde ‘Batı Ermenistan’ dedikleri bölgenin ‘Büyük Ermenistan’ topraklarına dahil edilmesi konusunda çok şeyler bekliyorlardı. Ermeni Davası Başkanı Giro Manoyan’ın da ‘Türklerin elinde olan topraklar Kürtlerin elinde de olsa isteriz’ sözleri yarın bu topraklar sözde Kürdistan bölgesi olsa onlarla da mücadele ederiz demektir. Dün kendine ‘Düşmanımın düşmanı dostumdur’ zihniyetiyle dost gösterdiği Kürtleri ne oldu da PKK’nın silah bırakıp ta barış sürecine başladığı bu dönemde Ermeni temsilcilerinin bu sözleri sarf etmeleri manidardır. Bizce, bu sözler Ermeni yetkililerinin 1984 yılında Lübnan’da ASALA terör örgütüyle PKK’nın ortak yaptığı basın açıklamasından bu tarihe kadar hep kendi amaçları doğrultusunda kullandıklarını göstermektedir” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

ASİMDER Başkanı Gülbey, sözde Ermeni soykırımının 100. yıldönümünün yaklaştığı bu yıllarda Türk ve Kürt kesiminin oynanacak oyunlar karşısında uyanık olmaları gerektiğini söyledi. Ermeni diasporasının ‘Türklerle toprak, Kürtlerle kan davamız var’ sözünü hatırlatan Gülbey, artık birlikte bu iftiranın üstesinden gelebileceklerini ve Ermeni Davası Ofis Başkanı Giro Manoyan’ı da bu sözlerinden dolayı kınadıklarını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: