Aşırı süratli dolmuş pastaneye daldı

Adana'da aşırı süratli olduğu iddia edilen dolmuşun, pastane önünde taze simit almak için bekleyenlerin arasına dalması sonucu 3'ü ağır, 10 kişi yaralandı.

Dolmuşta bulunup, Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) yetişmeye çalışan Ayşe Ayyıldız'ı polis sınava yetiştirdi.
[** **](http://video.mynet.com/habervideo/Asiri-suratli-dolmus-pastaneye-daldi/552110)
Kaza, saat 09.00 sıralarında Abidinpaşa Caddesi Kemeraltı Cami yanında meydana geldi. Süratli olduğu iddia edilen sürü A.T. yönetimindeki 01 M 0337 plakalı Yeşilevler Kooperatifine bağlı dolmuş, Kardeşler Unlu Mamuller'in önünde simit almak için bekleyen grubun arasına daldı. Kazada, simit almak için bekleyenlerle birlikte, işyerinde çalışanlar ve dolmuşun içindeki yolcular olmak üzere 3'ü ağır 10 kişi yaralandı. Çağrılan ambulanslarla Adana Numune, Adana Devlet ve Çukurova Devlet Hastaneleri'ne götürülen yaralılar tedavi altına alındı. Minibüs şoförü A.T. de gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.
Kaza yapan dolmuşta bulunan ve SBS için babası Ahmet Ayyıldız ile birlikte sınava gireceği okula gitmek için dolmuşa binen 14 yaşlarında Ayşe Ayyıldız, kaza sonucu sınavı kaçıracağını düşünerek fenalık geçirdi. Kazada yaralanmayan Ayyıldız, elinde kalemi ve silgisi ile gözyaşı döktü. Polis, Yeşilevler İlköğretim Okulu'nda sınava girecek olan Ayşe Ayyıldız'ı resmi araçla okula götürerek, sınava yetiştirdi. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.
**YARALILARDAN BİRİ ÖLDÜ**
Adana'daki kazada yaralanan 10 kişiden biri yaşamını yitirdi. Adana Numune Hastanesi'ne götürülen 60 yaşlarındaki bir kişi müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Üzerinden kimlik çıkmayan yaralının, hastaneye götürüldüğü sırada, şuuru açık iken Reşit Zor olarak kendini tanıttığı belirtildi.
DHA