Vücudumuz kendi sıcaklığını korumak, su ve tuz dengesini korumak, bazı atıkları da dışarı atmak için yaptığı bu terleme eylemini daha nadir gerçekleştiriyor. Gerçekleştirdiği anda bile hafif bir rüzgâr, veyahut deodorant tipi önlemlerimiz bizi su gibi olmaktan, leş gibi kokmaktan koruyor.
İlkbahar hakikaten güzel... Terlemek değil.
Türkçe'ye terleme bozukluğu şeklinde aktarabileceğimiz bu rahatsızlık insanın normalden çok daha fazla terlemesine, aşırı ıslaklık yaşamasına sebep olur...
Bu hastalığın haricinde utanç, öfke, sinirlenme, korku gibi duygusal etkiler de, ve ne yazık ki menopoz da aşırı terlemeye sebep olabilir.
Öncelikle çok sıcak ve baharatlı gıdalardan, alkolden, soğandan, sarımsaktan ve kafeinden uzak duracaksınız! Bu maddeler terlemeyi tetikler.
Terlemeyi azaltan bu iki madde de muzda bolca var, haberiniz olsun :) Ayrıca öğünlerinizde yeşil yapraklı sebzelere de bolca yer vermelisiniz.
Günde 6-8 bardak su tüketmeniz gerekli. Bol su yalnızca vücut sağlığınız için değil, terinizin kötü kokmaması için de önemli.
Çayı görüp bol çay içeceğinizi düşünmeyin, aman! O çay başka bir işlem için mevcut: Fazla terleyen el ve ayaklarınızı önceden demleyip soğuttuğunuz çayın içinde bekletmeniz terlemenizi azaltacaktır.
Bir başka işlem de koltuk altlarınızı düzenli olarak elma sirkesi ya da karbonat ile yıkamanız.
Koltuk altlarınızı geceden limon suyu ya da şap ile ovmanız, sabah uyandığınızda yıkamanız da aşırı terlemenizi giderecek başka bir yöntem.
Her gün bir avuç üzüm yiyin! Çünkü bu nefis meyve vücudunuzu serin tutabilmenize yardımcı olur.
Kaynak: Bitkirehberi.net