Aşırı yağıştan evleri yıkılan aile Kur'an kursuna yerleşti

Batman'ın Sason ilçesinde Demetevler Mahallesi'nde kar ve yağışlardan dolayı evi yıkılan Erdem ailesi, Kur'an kursuna...

Batman'ın Sason ilçesinde Demetevler Mahallesi'nde kar ve yağışlardan dolayı evi yıkılan Erdem ailesi, Kur'an kursuna yerleştirildi. Gece yarısı meydana gelen olayda aile bireylerinin henüz uyumamış olması bir faciayı önledi.

Batman Sason ilçesi Demetevler Mahallesi'nde Resul Erdem’e ait kerpiç ev aşırı yağışlardan dolayı çöktü. Dokuz çocuğu ve gelini ile beraber kerpiç evde yaşayan Resul Erdem, gece yarısına doğru evin sallandığını ve yavaş yavaş yıkılmaya başladığını belirterek, “Saat 12.00 civarı, içinde kaldığımız ev yıkılmaya başladı. Ben hemen çocukları ve diğer aile bireylerini dışarı çıkardım. Evin 2 odası tamamıyla kullanılamaz hale geldi. İçinde kaldığımız odada büyük çatlaklıklar meydana geldi. Oda her an çökebilir. Şu an geçici olarak köyde bulunan Kur’an kursu odasına yerleştik.” dedi.

Reklam
Reklam

Yeni bir ev yapacak maddi imkanı olmadığını belirten Resul Erdem, “Gelinim ve çocuklarımla beraber bu evde kalıyorduk, hiçbir gelir kaynağımız yok. Evli olan çocuğum dışında diğer çocuklarım hepsi okuyor. 2 çocuğum üniversite, bir çocuğum lise, diğer çocuklarım ise ilköğretim okuluna gidiyor. Hem okul, hem ev masrafları beni çok zorladığı için yeni ev yapamıyorum. Yeni ev yapabilmem için yetkililerden yardım talep ediyorum.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz