Aşırı Yağmura Çatılar Dayanmadı

Gaziantep’te yaklaşık bir haftadır aralıksız yağan yağmur sonrası birçok ev ve iş yeri su basarken,...

Gaziantep’te yaklaşık bir haftadır aralıksız yağan yağmur sonrası birçok ev ve iş yeri su basarken, daha önce restorasyonu yapılan evlerin çatısından ve duvarlarından içeriye su girmesi üzerine ev sahipleri zor anlar yaşadı.

Şeker Oğlu mahallesi Cüceyli sokakta daha önce restorasyonu yapılan evlerin çatılarının damlaması ve duvarlarından içeriye su girmesi ev sakinlerine zor anlar yaşattı. Restorasyonu yapılan evlerinin duvarlarından yağmur sularının girmesi sonucu ev sahipleri, evlerin dışının güzel görünüm kazandığını ama içlerinin düzenli tadilat yapılmadığından yakındılar. Yağmur yağdıktan sonra odaların sular altında kaldığını, damlayan sulara altına leğen, tencere, yoğurt kabı gibi malzemeler koyarak içeriye giren suyu önlemeye çalıştıklarını söyleyen vatandaşlar, restorasyon işlerinin sağlıklı bir şekilde yapılmadığını belirterek yetkililerden yardım istediler.

Reklam
Reklam

Su içerisinde tüm eşyalarının kaldığını ifade eden ev sahipleri, hasta olmaması için çocuklarını komşulara gönderdiklerini, ev eşyalarının yağmur suları nedeniyle zarar gördüğünü, evdeki eşyaları kaldırarak yaşam mücadelesi verdiklerini belirtiler. Yetkililerin yapılan restorasyon çalışması sonrası evlerin bittikten sonra gelip inceleme yapmaları gerektiği söyleyen ev sahipleri, birçok yere başvuruda bulunduklarını ama yetkililerin duyarlı davranmadığı ileri sürdüler.

Kış mevsiminde bu sorunun kalkması için yetkili kişilerin biran önce evlerine tekrar bakmasını isteyen ev sahipleri, bu konu üzerinde duyarlı davranılmasını istediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz