Asırlık caminin restorasyonunda sona gelindi

İzmit Belediyesi tarafından Bulduk Köyü’ndeki tarihi camide başlatılan restorasyon çalışmalarında sona gelindi.İzmit kent merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta olan Bulduk Köyü’ndeki tarihi bir camiyi restore ediliyor.

İzmit Belediyesi tarafından Bulduk Köyü’ndeki tarihi camide başlatılan restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

İzmit kent merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta olan Bulduk Köyü’ndeki tarihi bir camiyi restore ediliyor. İzmit Belediyesi Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın talimatıyla başlatılan restorasyon çalışmasında sona gelindiği açıklandı. Bulduk Köyü’nde en az 150 yıllık olduğu tahmin edilen ve yok olmayla yüz yüze kalan tek katlı ahşap camiinin restore edilmesi için projesi hazırlandı. Projenin Anıtlar Kurulu’nca onaylanmasının ardından restorasyon ihalesi yapıldı. Yaklaşık 450 bin liraya ihale edilen projeye göre ahşap yığma tuğla yapı aslına uygun olarak restore edilmeye başlandı.

Reklam
Reklam

Zemin katında asma kat olarak kadınlar mahfili de yer alan tarihi caminin restorasyon çalışmasının birkaç hafta içinde tamamlanması planlanıyor. İzmit Belediyesi yetkililer asırlık caminin yenilenmesinin yanı sıra çevre düzenlemesinin de yapıldığını söylediler. 115 metrekarelik caminin yakında ibadete açılacak olması bölge sakinlerince sevinçle karşılandı. Bulduk köyü sakinleri, “İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’dan Allah razı olsun. Bir tarihi değerimiz daha Belediye Başkanımız sayesinde yok olmaktan kurtarıldı” dediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz