Asırlık Halk Ozanı Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Tunceli’nin halk ozanı 'Sılo Qız' lakaplı Süleyman Doğan, Tunceli Üniversitesi'nde Zazaca Anabilim Dalı öğrencileri ile...

Tunceli’nin halk ozanı 'Sılo Qız' lakaplı Süleyman Doğan, Tunceli Üniversitesi'nde Zazaca Anabilim Dalı öğrencileri ile bir araya geldi.

1938 yılında yaşanan Dersim katliamından kurtulan 105 yaşındaki Süleyman Doğan, bir söz ve keman ustası. Yaşının ilerlemesi nedeniyle duymakta ve türkü söylemekte zorlanan Süleyman Doğan, Zazaca bölümü öğrencileri ve öğretim görevlisi Şengül Şenol tarafından ilgiyle karşılandı. Tunceli’de söz ve kemanda önemli bir yere sahip olan Süleyman Doğan, 1938 Dersim harekatında keman çaldığı için sağ kurtulmayı başarmış.

Reklam
Reklam

Tunceli Üniversitesi Zazaca Anabilim Dalı öğrencilerinin misafiri olan Süleyman Doğan, oğlu Hıdır Doğan’ın bağlaması eşliğinde yazdığı türküleri söyledi. Yaşlılık nedeniyle sağlık sorunları yaşadığını, eskisi gibi beste yazamadığını ve keman çalamadığını belirten halk ozanı Süleyman Doğan, gençlerin kendi dillerinde eğitim görmelerini çok olumlu bulduğunu söyledi. Genç neslin kendi kültürüne sahip çıkmasını isteyen Doğan, öğrencilere ve gençliğe daha iyi yerlerde olmaları için dualar etti. Kendisi gibi müzisyen olan oğlunun bağlamasıyla türkü söyleyen Doğan, öğrencilerden yoğun alkış aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: