Asırlık köydü, şimdi modern mahalle oldu

ADANA (İHA) - Adana'nın en yeni ilçesi İmamoğlu'nda altyapı, içme suyu ve yol probleminin büyük çapta çözüldüğü bildirildi.
İmamoğlu Belediye Başkanı Talat Sırkıntı, ilçe merkezinde büyük çapta asfaltlanmadık yol ve kanalizasyonu olmayan sokak kalmadığına işaret ederek, önümüzdeki haftada geniş manada bir asfalt yenileme çalışmasına başlayacaklarını söyledi. 27 Mart Yerel Seçimleri'nden hemen önce mahalle olan Saygeçit'in, seçim sonrası da eksiklerini gidermek için hızlı bir çalışma başlattıklarını belirten Sırkıntı, öncelikli iki önemli problemden biri olan içme suyu meselesini eski boru şebekesini ve pompasını yenileyerek çözdüklerini, kanalizasyon için de yeni izole hattı döşediklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Başkan Sırkıntı, "Saygeçit'in tüm sokaklarında kanalizasyon ve altyapı çalışmasını bitirdik. Şimdi de nasip olursa doğal arıtma denilen Köy Hizmetleri'nin Türkiye'nin her yerinde uyguladığı sistem var, onu da gerçekleştirmek üzereyiz. Şimdi de yaklaşık 6-6.5 km'lik mesafeyi asfalt yol yapıyoruz, Bu aşamadan sonra da Saygeçit'in hali hazırda imarını yapacağız. İmamoğlu ile birleştireceğiz. Yaklaşık bin dönüm arazinin imarına başladık. İmarı bitirdikten sonra köyle hastane bölgesini bağlayan yaklaşık 800 metrelik yolu duble yapacağız" dedi.

Eski köy, yeni mahalle Saygeçit'in altyapısı, içme suyu ve asfalt yolları ile şehircilik açısından yaşanabilir bir yer olduğuna işaret eden Başkan Sırkıntı, "Saygeçit daha da güzel olacak. Saygeçit zaten İmamoğlu'ndan da eski bir yerleşim yeriydi. İmamoğlu'na doğru çarpık kentleşmeyi önleyelim diye Saygeçit'i ilçeye bağladık. Yüzde yüz isabetli karar olduğu kanaatindeyim. Bunu zamanla herkes görecek.İmamoğlu ve Saygeçit için daha yapacak çok işimiz var" diye konuştu.

Reklam
Reklam