Asırlık Mahalle Kaya Tehdidi Altında

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Bağlarbaşı Mahallesi Şahbenderler semti, üst tarafında devam eden inşaatlar nedeniyle kaya tehdidi...

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Bağlarbaşı Mahallesi Şahbenderler semti, üst tarafında devam eden inşaatlar nedeniyle kaya tehdidi altında.

Doğduğundan beri mahallede yaşadığını ifade eden Celil Tanguroğlu, geçtiğimiz günlerde yüklenici firmanın yaptığı çalışma sırasında yuvarlanan kaya kütleleri nedeniyle evinin önündeki garajının bir bölümünü yıktığını, bahçelerinin taşla dolduğunu ve babasının da ölümden döndüğünü söyledi.

Mahallenin üst kısmında başlayan çalışmalar nedeniyle yıllarca tozla mücadele ettiklerini ve bununla ilgili heryere müracaat etmelerine rağmen bir sonuca ulaşamadıklarını ifade eden Tanguroğlu, şimdi de kaya tehdidi ile baş başa bırakıldıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Yüklenici firmanın geçtiğimiz gün çevre düzenlemesi yaptığı sırada yuvarlanan kayalardan birisinin o gün tesadüfen aracını çekmediği garajının üzerine düştüğünü ve bir bölümünü yıktığını kaydeden Tanguroğlu, bu olaydan kısa bir süre sonra çok daha büyük bir kaya parçasının bahçeye giden babasının hemen önünden geçerek alttaki patika yola düştüğünü ifade etti. Oldukça büyük olan kaya kütlesinin bahçedeki telleri kopararak babasını da kıl payı sıyırdığını dile getiren Tanguroğlu, yüklenici firmayı kendilerini uyarmadığı için eleştirdi.

Tanguroğlu, şunları söyledi: “Geçtiğimiz gün ilk olarak yukarıdan gelen taşlar, garajımın içine düştü. Allah’tan o gün aracımı dışarı almıştım. Kaya parçası öyle düşmüş ki garajın üzerine, yandan vurunca bir tabaka sacı da önüne katarak garajın içine düştü. O hızla arabaya vursaydı ciddi oranda hasa verecekti. Aynı gün garajdan 50 metre ileride babam bahçeye giderken çok bir kaya kütlesi babamın önünden geçerek alttaki patika yola düştü. Babam, o sırada direkler arasındaki kabloyu da kesen büyük kaya kütlesinden son anda kurtuldu. Ayrıca evimizden ileride bulunan bahçelerimize de yapılan çalışmalar sonucunda hep kayalar doldu.”

Reklam
Reklam

“HUZURUMUZ KALMADI”

Yurt inşaatı, hastane inşaatı ve maden sahasına giden yolun evlerinin önünde yol olduğunu, bu işler başladığından beri evlerde huzurlarının kalmadığını kaydeden Tanguroğlu, yaşadıkları sorunlarla ilgili tüm kurum ve kuruluşlara müracaat etmelerine rağmen bir sonuç elde edemediklerinden yakındı.

Tanguroğlu, “Tozuyla uğraşırken şimdi de üstten yuvarlanan kayalar başımıza bela oldu. Biz yüzyıllardır burada yaşıyoruz. Yetkilileri göreve davet ediyorum.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz