Aşk-ı Memnu dizisinin Bihter Ziyagil’i ölümünün 11. yıl dönümünde unutulmadı! Sosyal medyada gündem oldu

Türk dizi tarihinin efsane projelerinden biri olarak hafızalara kazınan ‘Aşk-ı Memnu’ finalinin üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala adından söz ettirmeye devam ediyor. Dizide Beren Saat’in canlandırdığı Bihter Ziyagil’in ölümü, finalden 11 yıl sonra yine Twitter’da gündem oldu.

Başrollerini Beren Saat, Selçuk Yöntem, Kıvanç Tatlıtuğ, Zerrin Tekindor, Hazal Kaya ve Nebahat Çehre’nin paylaştığı Aşk-ı Memnu dizisi 2008 yılında televizyon macerasına başladı. 2010 yılında final yapan dizi yıllar sonra yeniden gündeme geldi.

Halit Ziya Uşaklıgil’in aynı adlı eserinden uyarlanan ve her bölümüyle reyting listelerini alt üst eden dizi, yayınladığı döneme adeta damga vurmuştu.

Bihter ve Behlül’ün yaşadığı yasak aşk kadar dizide kullanılan kıyafetlerde uzun süre konuşulmuştu. 24 Haziran 2010 tarihinde yayınlanan final bölümünde tüm Türkiye adeta ekran başına kilitlendi.

Reklam
Reklam

Dizinin son bölümünde yasak aşkı ortaya çıkan Bihter, Behlül ve Nihal’in düğün saatinde intihar ederek hayatına son verdi. 11 yılın ardından Bihter Ziyagil’in ölümü Twitter’da gündem oldu.

Beren Saat'in hayat verdiği karakter, ‘Bihter Ziyagil’ etiketiyle Twitter'da trend listesine yerleşti.