Asker kaçağı gençten intihar şov

ÇORUM (İHA) - Çorum'da, polise yakalanacağını anlayınca bir apartmanın çatısına çıkan asker kaçağı genç, intihar girişiminde bulundu.

Edinilen bilgiye göre, dün saat 17.00 sıralarında İmam Hatip Camii bahçesinde bali çeken gençleri kontrol etmek isteyen polis, asker kaçağı olduğu iddia edilen İsmail Çelik'i tanıyarak takviye istedi. Polisin geldiğini gören 'Arap İsmail' lakaplı İsmail Çelik (21), arkadaşıyla birlikte kaçmaya başladı. Çelik, yakalanacağını anlayınca Üçtutlar Mahallesi 2. Okul sokak üzerindeki, 4 katlı olan Öztoprak Apartmanı'nın çatısına çıktı. Polislere yaklaşmamalarını, yoksa kendini atacağını söyleyen Çelik'i ikna etmeye çalışan polis ekipleri, olay yerine itfaiye ve 112 Acil Servisi çağırdı, ayrıca bölgeye çok sayıda polis ekibi takviye edildi.

Reklam
Reklam

Elinde bıçakla çatıda intihar şov yapan İsmail Çelik, polisin ikna çabalarına karşılık vermedi. Kendisine yardım etmeye gelen itfaiye ekiplerine çatıdan tuğla atan Çelik, basın mensuplarına da tuğla attı.

Polis, vücudunu bıçakla kesmeye çalışan genci intihardan vazgeçirmek için kız arkadaşı P.'yi getirdi. P. ile bir süre konuşan genç, yine ikna olmadı. Arkadaşlarının da uzun süren ikna çabaları boşa çıkınca, bu kez anne ve kız kardeşi devreye girerek İsmail Çınar'ı ikna etmeye çalıştı ancak bu da sonuçsuz kaldı.

Yaklaşık 3.5 saat polisler tarafından ikna edilmeyen genç, aniden bastıran yağmur sonrası çatıda 15 dakika daha durduktan sonra polise teslim oldu. Çatıdan polis eşliğinde indirilen İsmail Çelik, 112 ambulansına bindirilerek hastaneye götürüldü. Hastanede tedavisi yapılan genç, asker kaçağı olması nedeniyle jandarma ekiplerine teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Bu arada arkadaşı M.D, "Birlikte geziyorduk, polisi görünce kaçmaya başladık, daha sonra çatıya çıktık. Ben vazgeçtim indim, o da kız arkadaşını bahane ederek şov yaptı. İntihar etmez, askere gitmemek için intihar şov yapıyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Baba A.Ç. ise oğlunun Kars'ta askerlik yaptığını, 3 aylık acemi eğitimini tamamladıktan sonra Kars'a gittiğini, bir hafta önce kız arkadaşı için askerden firar ettiğini belirterek, "Kız arkadaşı için firar etmiş. Oğlumun bir sorunu yoktu" şeklinde konuştu.