Asker sınırda helikopter aradı

Şanlıurfa’nın Suriye sınırında Esed ordusuna ait bir helikopterin düştüğü iddiası ortalığı karıştırdı.

Şanlıurfa Valiliği, Dışişleri ve İçişleri Bakanlığı üst üste açıklama yaparken Şanlıurfa’nın Suruç-Birecik ilçeleri arasındaki 60 kilometrelik sınır boyunda askerler, düştüğü iddia edilen helikopteri aradı. Köyleri bir bir gezen sınır boyundaki Jandarma Tabur birlikleri, köylülere her hangi bir helikopterin düşüp düşmediğine şahit olup olmadıklarını sordu. Sabah saatlerinde Suruç-Birecik ilçeleri arasında başlayan askeri hareketlilik akşam saatlerine kadar devam etti. Sınır civarında yaklaşık 20’nin üzerinde köyü ve çevredeki fıstık ekili ve hububat ekili alanlarda düştüğü iddia edilen helikoptere ulaşılamadı.

Reklam
Reklam

Suriye sınırına sıfır noktada olan Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Yumurtalık köyünde sınır birliklerine ait askerlerin helikopter araştırmasını izledi.

Köylüler her hangi bir helikopterin düştüğünü görmediklerini ancak sabah namazı vakitlerinde helikopter sesi duyduklarını belirtiler. Sınırın Suriye tarafındaki ve aralarında 300 metre bir mesafenin bulunduğu köylerdeki yakınlarını zaman zaman arayan Şanlıurfalı köylüler, Suriye’deki iç karışıklıktaki son durumu öğrenirken düştüğü iddia edilen Suriye helikopteriyle alakalı bilgi almaya da çalıştılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: