Askerde Oğullarını Şüpheli Şekilde Kaybeden Aileler, Tanrıkulu Ile Görüştü

Asker oğullarının kışlada şüpheli şekilde öldüğü iddiası ile Meclis’e gelen acılı aileler, CHP Genel Başkan...

Asker oğullarının kışlada şüpheli şekilde öldüğü iddiası ile Meclis’e gelen acılı aileler, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nu ziyaret etti. Tanrıkulu, İnsan Hakları Komisyonu altında bu konuları araştıracak daimi bir komisyon kurulması için öneri vereceklerini söyledi.

Asker oğullarının, kışlada şüpheli şekilde öldüğü iddiası ile BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ile birlikte basın toplantısı yapan acılı ailelerin ikinci durağı, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanvekili Sezgin Tanrıkulu oldu. Tanrıkulu, aileleri CHP grup yönetim odasında kabul etti.

Reklam
Reklam

"İNTİHARLARI ARAŞTIRAN RAPOR HAZIRLANSIN"

Aileleri dinleyen Tanrıkulu, konunun tüm Türkiye’yi ilgilendirdiğini belirterek, “Burada adalet arayışı var, insan hakları meselesi var. Türkiye'de 30 yıldır devam eden bu çatışma insan hakları ihlallerinin üstünü örttü. Ama güneş balçık ile sıvanmıyor. Sonuçta sizler de ilk defa örgütlü olarak çocuklarınızın haklarını arıyorsunuz. O yüzden buradasınız.” dedi.

Yaşanan olayların büyük kısmının intihar olmadığına kendisinin de inandığını söyleyen Tanrıkulu, “Bunların üstünün örtülmemesi lazım. Askerlerle ilgili soruşturmalar maalesef Meclis çatısı altında da yapılamıyor… İlk defa BDP’nin önerisi ile Meclis’te bilgi aldık. Yetkililer geldi, Meclis Komisyonu’na bilgi verdi. Ama öyle görülüyor ki o bilgi ile yetinmeyeceğiz. Meclis’te İnsan Hakları Komisyonu altında daimi alt komisyonu kurulması bakımından başvuracağız. Cezaevleri Komisyonu, Kadına Yönelik Şiddet gibi bir alt komisyon kurulsun ve bu alt komisyon askerdeki insan hakları ihlallerini, intiharları araştıran bir rapor hazırlasın.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: