Askerde Vefat Eden Abdurrahim Sancak'ın İsmi Camiye Verildi

Siirt'te hayırsever vatandaşlar tarafından yapılan ve askerde vefat eden Abdurrahim Sancak'ın isminin verildiği cami, düzenlenen...

Siirt'te hayırsever vatandaşlar tarafından yapılan ve askerde vefat eden Abdurrahim Sancak'ın isminin verildiği cami, düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Doğan Mahallesi Eruh yolu üzerinde hayırsever vatandaşlar ve Sancaklar Vakfı tarafından tamamlanan Abdurrahim Sancak Camii, müftülük tarafından düzenlenen bir tören ile ibadete açıldı. Törene Siirt Valisi Ahmet Aydın, Belediye Başkanı Selim Sadak, Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu ve İl Müftüsü Faruk Avras katıldı. İlahi ve Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunması ile başlayan törende bir konuşma yapan Siirt Valisi Ahmet Aydın, Türkiye’nin geçmişte yaşadığı kötü günleri geride bırakıldığını ifade etti. Aydın, “Geçmişte tek partili dönemlerde camilerimiz kapatıldı, ezanlar susturuldu ve hatta ezan Türkçe okundu. Biz bunu insanlara anlattığımızda bayağı bir zorlanıyoruz ama maalesef yaşanmış bir gerçektir. Camilerimizin kapatıldığını söylediğimde beni gericilikle suçluyorlardı. Allah’tan bir tane nine vardı, o günleri iyi hatırlıyordu. 'Tanrı uludur', 'Allah uludur' diye, haşa çok acayip bir şekilde Türkçe ezan okunduğundan bahsetti. O gün bana inanmayan insanların karşısında Allah’tan dediğimiz doğru çıktı. Gelin hep beraber camiye gidelim, bir olalım, dinimizi yaşayalım, yoksa başka şekilde olmuyor. Sen Türk diyorsun, o Kürt diyor, öbürü laz diğeri, Arap diyor. Ama biz müslümanız, kardeşiz dediğiniz zaman kimse bir şey demiyor. Irk çok önemli değildir, önemli olan burada Allah’a kim ne kadar çok yakınsa bizim onlarla aramız da çok yakındır. Tekrar yeni camimiz hayırlı uğurlu olsun, emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

Reklam
Reklam

Müftü Faruk Arves ise, camilerin önemine değinerek, buraların toplumun birliğini ve kaynaşmasını sağlayan yer olduğunu belirtti. Arvas, "Camiler, aynı kitaba iman eden ve aynı manevi duyguları yaşayan, rengi, ırkı, dili ne olursa olsun, hepsini bir araya getiren ve hepsini diz dize, göz göze getirin, onların kaynaşmasını ve kardeşlik duygularını pekiştiren önemli mekanlarımızdır. Camiler, aynı zamanda bir milletin inandığının göstergesidir. Aynı zamanda camiler mihrabi ile bir mağbet, mimberi ile bir tebliğ yeri ve kürsüsü ile bir eğitim yeri ve bir manevi okuldur. Camiler imansızlık, ahlaksızlık ve her türlü kötülüğün yoğun olduğu bir dönemde, değerini kaybetmiş bir toplumda bir kurtarıcı liman gibi aynı foksionu icra etmekteler. Onun için camilerimiz bizim her şeyimizdir, sığınağımızdır, dayanağımızdır, bizi bir araya getiren Kabe'mizin muazam şubeleridir” diye konuştu.

Müftü Arvas, yeni yapılan caminin yüzde 40 oranı arazi sahibi tarafından yapıldıktan sonra Sancaklar ailesi tarafından tamamlandığını söyledi. Cami açılış kurdelesi katılımcılar tarafından kesildikten sonra, İl Müftüsü Arvas tarafından ilk namaz kıldırıldı. Namazın ardından cami avlusunda verilen ikramın ardından açılış töreni sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: