Askere Çarpıp Kaçan Kaçakçılardan Biri Vuruldu

Türkiye-Suriye sınırında yol kontrolü sırasında "Dur" ihtarına uymayıp bir askere çarparak kaçan araca açılan ateş...

Türkiye-Suriye sınırında yol kontrolü sırasında "Dur" ihtarına uymayıp bir askere çarparak kaçan araca açılan ateş sonucu, 1 kişi sırtından yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamayea göre, Türkiye-Suriye Hududu, 2. Hudut Alay Komutanlığı Ziyaret Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, Mobil Yol Kontrol Unsurlarınca (MYKU), 14 Temmuz günü saat 15.15 sıralarında, Hacıpaşa-Hatay karayolunda, yol kontrolü esnasında ek depoları olan dorsesiz iki TIR'a, 'dur' ikazında bulunuldu.

"Dur" uyarısına uymayan TIR'lardan biri askeri araca çarparak Hatay istikametine kaçtı. İkinci TIR'ın sürücüsü ise, MYKU personeline hakaret ederek geri manevra yaptı ve bir askere çarparak ayağının ezilmesine neden oldu.

Reklam
Reklam

Bu durum üzerine, MYKU personeli tarafından ikaz amacıyla havaya bir el, daha sonra da TIR'ın tekerleklerine 4 el ateş edildi. Bu esnada sürücünün yanındaki şahıs sırtından yaralandı.

Kontrol noktasından 200 metre uzaklaşan TIR kendiliğinden durdu ve sürücü ile yanındaki yaralı yolda durdurdukları başka bir sivil araca binerek olay yerinden kaçtı. Olayda yaralanan asker ise, Altınözü Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi.

Sırtından yaralanan sivil şahıs da Antakya Devlet Hastanesi'nde yapılan ameliyattan sonra yoğun bakımda müşahede altına alındı.

Yaralı şahsın hayati tehlikesinin bulunduğu, olayla ilgili olarak, Altınözü Cumhuriyet Savcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: