Askere giderken evin camına bayrak asmıştı

Şehit Mehmet Burak Kaplan Odasının Camına Bayrağı Asıp Askere Gitti, Şehit Haberi Geldi

Afyonkarahisar'da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit düşen ve terhisine 2 ay kalan 21 yaşındaki Jandarma Er Mehmet Burak Kaplan'ın askere gitmeden önce evine Türk Bayrağı asıp, ailesede "Sakın indirmeyin.

Ben gelince indireceğim" dediği ortaya çıktı. Çorum'daki ailesi acı haberi alınca Afyonkarahisar'a gitti.

Afyonkarahisar'daki askeri mühimmat deposunda dün akşam meydana gelen patlamada, şehit düşen Jandarma Er Mehmet Burak Kaplan'ın acı haberi Çorum'da bulunan ailesini yasa bürüdü.

Reklam
Reklam

2 ay sonra teskere alacak olan Kaplan'ın kuyumcu olan babası Mustafa Kaplan ve annesi Hanife Kaplan haberi duyduğu gibi kentten ayrılıp Afyonkarahisar'a gitti. Şehidin evinin bulunduğu apartmana ise 2 Türk bayrağı asıldı.

Şehit Mehmet Burak Kaplan, yaklaşık 13 ay önce acemi birliğine katılmak üzere Ankara'ya gitmeden önce odasının pencere camına Türk bayrağı astı.

Annesi Hatice Kaplan'a da "Bu bayrağı ben gelene kadar kimse indirmesin. Ben gelince kendim indireceğim" dediği ifade edildi.

Kaplan'ın Balıkesir Susurluk'ta vatani görevini yerine getirirken Ramazan Bayramı'ndan sonra Afyonkarahisar'a geçici görev ile gönderildiği belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz