Askeri Ataşeler Van Belediyesi’ni Ziyaret Etti

Belçika, Avusturya ve İsveç’in askeri ataşelerinin Van Belediyesi’ni ziyaret ettiği açıklandı.Belediye Basın ve Halkla İlişkiler...

Belçika, Avusturya ve İsveç’in askeri ataşelerinin Van Belediyesi’ni ziyaret ettiği açıklandı.

Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Belçika Askeri Ataşesi Eric Hersens, Avusturya Ataşesi Kurt Hadner ve İsveç Ataşesi Peter Adolfssom Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi’yi ziyaret ederek bölgedeki gelişmelerle ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Ataşeleri kapıda karşılayan Abi, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Heyet adına konuşan Belçika Askeri Ataşesi Eric Hersens, 5 gün boyunca bölgede bulanan birçok belediye ile görüşmeler yaptıklarını belirterek, gittikleri belediyelerin büyük bölümünde başkan vekilleri ile görüştüklerini söyledi. Bölgede yaşananlar ile ilgili yakından bilgi almak istediklerini söyleyen Hersens, “Biz, bölge ile birçok şeyi TV ve gazetelerden öğreniyoruz ama buraya gelip bire bir görmek ve duymak istedik. Ancak burada yaptığımız ziyaretlerde yaşananların TV ve gazetelerde yansıtıldığı gibi olmadığını gördük. Burada yaşananlar gazetelere yansıyan resmi bilgilerin tamamen dışındadır” dedi.

Reklam
Reklam

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Van Belediye Başkan Vekili Abi, “Sizler de söylediniz. Gittiğiniz her belediyemizde başkan vekillerimizle görüştünüz çünkü neredeyse tüm belediye başkanlarımız şu an tutuklu” diye konuştu.

Bölgede kendilerine yönelik ciddi bir yönelimin olduğunu aktaran Abi, “AK Parti şu an siyasetçilerimizi, vekillerimizi ve belediye başkanlarımızı siyaset dışı etmenin hesaplarını yaparak siyasi ve askeri operasyonlarına devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: