Askeri Casusluk Operasyonunda 5. Dalga

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen “fuhuş ve askeri casusluk” soruşturmasının beşinci dalgasında gözaltına alınan şüphelilerden adliyeye...

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen “fuhuş ve askeri casusluk” soruşturmasının beşinci dalgasında gözaltına alınan şüphelilerden adliyeye sevk edilen 27 kişiden 10’u tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen ‘fuhuş ve askeri casusluk’ iddialarına yönelik soruşturma kapsamında önceki gün başlatılan 5. dalgada 13 ilde aramalar yapıldı. Operasyon kapsamında gözaltı sayısının ikisi emekli 54 muvazzaf askere çıktığı öğrenildi. Gözaltına alınan askerler arasında yüksek rütbeli yarbay ile albayların da olduğu belirtildi. İzmir Merkez Komutanlığı’nda işlemleri tamamlanan 27 şüpheli adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 10’u ifadeleri alındıktan sonra 7’si sevk edildiği mahkeme tarafından serbest bırakılırken 10 şüpheli tutuklandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan diğer zanlıların bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Reklam
Reklam

Soruşturma kapsamında önceki operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 68'i tutuklanmıştı. Böylece operasyon kapsamında aralarında emekli ve muvazzaf askerler ile sivillerin de bulunduğu toplam 78 tutuklu bulunuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: