Askeri Casuslukta Komşu Takip Altındaymış

İzmir’de, ‘Gizli bilgi ve belge bulundurma’ davası kapsamında yargılanmalarına devam edilen sanıklar hakkında hazırlanan iddianamede...

İzmir’de, ‘Gizli bilgi ve belge bulundurma’ davası kapsamında yargılanmalarına devam edilen sanıklar hakkında hazırlanan iddianamede Yunanistan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait belgelere ulaşıldığı ve Yunanistan’a ait silahlı kuvvetler hakkında bilgilerin depolandığı açıklandı.

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmalarına devam edilen rekor sanıklı davaya ilişkin hazırlanan iddianamede şüphelilerden Kurmay İrfan Bulut’un Pandora veri tabanı içerisinde koordine sağladığı kişiler ile ilgili gizlilik derecesi bulunan Yunanistan Kara Kuvvetleri 2007-2020 Yeni Kuvvet Yapısı” konulu 17 sayfalık belgelere ulaşıldığı açıklandı. Söz konusu dosyanın içerisinde ayrıca, Yunanistan'da ana muhalefet partisi Radikal Sol Koalisyon (SYRIZA) Başkanı Aleksis Tsipras’ın iki sayfalık biyografisine de ulaşıldığı belirtildi.

Reklam
Reklam

İddianamede şüpheliler arasında bulunan P.Yzb. İsth. ve İKK. Ş. Md. adıyla hazırlanan ‘Harekat Bölgesi Etüdü’ başlığı altında 61 sayfalık belgeye ulaşıldığı bu belgede de Yunanistan’a ait silahlı kuvvetler hakkında bilgilerin depolandığı salonda okundu. Yunanistan silahlı kuvvetlerinde görevli askerlerin oluşturdukları "www.forum.thiteia.orgadlı" Yunanca internet sohbet sitesinden, Lozan Anlaşması kapsamında askersizleştirilmiş ada statüsünde bulunan Limni adasında konuşlu 88. hava savunma taburuyla ve İran'ın NBC Üretim Tesisleri’ne ilişkin bilgilerin de elde edildiğine yönelik ifadeler okunan iddianamede dile getirildi.

KCK’NIN KURULUŞ ŞEMASI DA ÖRGÜTTEN ÇIKTI

İddianamenin, şüphelilerin suç örgütü adına ne tür faaliyetler yürüttüğü, örgüte hangi bilgi ve belgeleri temin ettikleri bölümlerinde şüphelilerden TSK’da görevli Subay Emre Tufan’ın da Pandora Veri tabanı içerisinde veri_1 bölümünde 2009 yılında örgütten kaçan ve teslim alınan terörist sayısını oluşturan doküman ele geçirildi. "Pandora" veri tabanında yer alan "KCK teşkilat yapısı" adlı dosyada, 2009 yılında PKK terör ürgütünden kaçan ve teslim alınan terörist sayısının ve açıklamaların yazdığı tablonun tespit edildiği, söz konusu belgenin gizlilik dereceli kaydedildiği ve "Koma Civaken Kürdistan'ın (KCK) kuruluş" şemasının bulunduğu ifade edildi.

Reklam
Reklam

"Çeklist İlave Bilgiler" isimli dosyada ise, "VIP kod listesi, radyo yayın istasyonları, radar kod ve frkansları, Hava Kuvvetleri Meydanları, VHF/UHF frekansları, VOR istasyonları-pozisyonları, DME istasyonları posizyonları, Ege Ordu Komutanlığı sefer barış ve tatbikat roleli FM telsiz çevrimi" başlıkları altında askeri teknik bilgiler içeren belgenin bulunduğu ifade edildi.

49’u muvazzaf 79’u tutuklu 357 sanık hakkında hazırlanan bin 937 sayfalık iddianame, duruşmanın dördüncü gününde 480.’inci sayfanın okunması ile 22 Nisan Pazartesi sabahı kaldığı yerden devam edecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: