“Askeri Okullardaki Kur’an Dersi Ordu Ile Milleti Kaynaştıracak”

Türkiye Camii ve Kur’un Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, askeri okullarda Kur’an-ı Kerim...

Türkiye Camii ve Kur’un Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, askeri okullarda Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamber'in (sav) hayatının seçmeli ders olarak okutulmasının çok sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi.

Kıyak, yaptığı açıklamada, Genel Kurmay Başkanlığı tarafından da açıklanan uygulamanın halkın taktirini kazandığını kaydetti. Bu uygulamanın millet ile ordunun kaynaşmasına vesile olacağını dile getiren Kıyak, “ Çok olumlu tepkiler alıyoruz. Halkımız uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getiriyor. İsteyen askerlerimiz Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin(sav) hayatını öğrenebilecek. Gerçekten güzel bir gelişme. Biz de dernek olarak Türk Silahlı Kuvvetlerimizi destekliyoruz. Askerlerimizin dinini öğrenmesi çok güzel. Çanakkale’de imkansızlıklara rağmen kazanılan savaşta manevi gücün herkes farkındaydı. Askerlerimiz bir yandan dinini öğrenirken, bir yandan da ileri teknolojiyle kendisini geliştirmesi önemli.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“İSRAİL, İNSANLAŞMAMAKTA DİRENİYOR”

İsrail’in Gazze’ye yönelik son saldırısına da değinen Kıyak, İsrail’in insanlaşmamak için direndiğini vurguladı. Kıyak şunları kaydetti: “ İsrail bir kez daha iğrenç yüzünü gösterdi. Canı istediğinde Filistinli bebekleri katlediyor. Kan emiyorlar. Masum insanları acımasızca öldürüyorlar. Bunlar insan olamaz. İnsan böyle bir şey yapmaz. Bu terörist devlete kimse ‘dur’ demiyor. Ancak şımarık İsrail bir gün döktüğü kanda boğulacak. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu zalimlik, bu gaddarlık, bu vahşilik, bu insafsızlık, bu insanlıktan nasipsizlik çok sürmez. Zalim İsrail elbette bir gün bu zalimliğinin hesabını verecek. Dualarımız Filistinlilerle beraber.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz