Askeri Savcı Tuğgeneral Zeki Es'in TSK'dan Ihracını Istedi

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit düşen 7 askerle ilgili davanın görülmesine Genelkurmay Askeri...

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit düşen 7 askerle ilgili davanın görülmesine Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde devam edildi. Davada Askeri Savcı Yüzbaşı Kurtuluş Kaya, sanıklardan Tuğgeneral Zeki Es'in 25 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasını ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihracını talep etti.

Askeri Mahkeme'deki duruşmaya tutuksuz sanıklar Tuğgeneral Zeki Es ile emekli Kurmay Albay Rıza Atilla Erdoğan ile avukatlar katıldı. Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Savcı Kaya, Tuğgeneral Es'in 'hakikate muhalif rapor tanzim ve ita etmek' suçundan 6 aydan 3 yıla kadar, 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve iki kişinin yaralanmasına neden olmak' suçundan ise 4 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Reklam
Reklam

Sanık Jandarma Uzman Çavuş Fatih Taylan Çeker'in ise "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüyle birlikte iki kişinin yaralanmasına neden olmak" suçlarından 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 aya kadar ceza verilmesini istedi. Askeri savcı, sanıklardan Piyade Yüzbaşı Nurettin Altay'ın da 'itaatsizlik' ile hareket etmediği, en azından bu durumun şüpheli kaldığı gerekçesiyle beraatını talep etti. Emekli Piyade Kurmay Albay Rıza Atilla Erdoğan ve Kurmay Binbaşı Hakan Alaçam hakkında atılı suçtan beraatları istendi.

Savcı Kaya, duruşmalarda tanıklık eden Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Topuz'un 23 Şubat 2011 tarihindeki duruşmada tespit edilen ifadesi kapsamında 'yalan tanıklık suçunu' işlediği anlaşıldığından hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti. 37 bin 32 lira Hazine zararının ise Tuğgeneral Zeki Es ve Jandarma Uzman Çavuş Çeker'den tazmin ve tahsili istendi.

Mahkeme, duruşmayı esas hakkındaki savunmaların hazırlanması için ileri bir tarihe erteledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: