Askeri Savcı Üçok tutuklandı

'Karargah evleri' soruşturmasını yürüten askeri savcı Ahmet Ziya Üçok, sahte çürük raporu soruşturması kapsamında çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Emniyeti şoke eden genel müdür Arslan tutuklamasının ardından bir tutuklama kararı da Karargah evleri soruşturmasını yürüten askeri savcı Ahmet Ziya Üçok için çıktı. Sahte çürük raporu operasyonu tarafından adliyeye sevk edilen Savcı Üçok çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

[**

**](https://www.mynet.com/savci-ucok-tutuklandi-2689331-myvideo)

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri aralarında sanatçılarında bulunduğu bir çok kişiye sahte çürük raporu hazırlayan çeteye baskın düzenlemişti. Düzenlenen operasyonda 'Karargah evleri' soruşturmasını yürüten Askeri Savcı Albay Ahmet Ziya Üçok da şüpheli olarak yer aldı. Askeri Savcı Ahmet Ziya Üçok da İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın Beşiktaş'daki adliye binasına gelerek savcı Hikmet Usta'ya ifade verdi.

Reklam
Reklam

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı İsmet Usta tarafından yaklaşık 10 saat sorgulanan Askeri Savcı Ahmet Zeki Özok "örgüt üyeliği ve yağmaya azmettirmek" suçlamasıyla nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemeden savcı Üçok'a tutuklama kararı çıktı ve tutuklanarak ceza evine konuldu.

Anahtar Kelimeler: