Askeri Yargıtay Başsavcılığı, askeri casusluk dosyasının örneğini istedi

Askeri casusluk davasında sanık avukatlarından Hüseyin Ersöz, talepleri üzerine Askeri Yargıtay Başsavcılığı'nın mahkemeden dosyanın onaylı...

Askeri casusluk davasında sanık avukatlarından Hüseyin Ersöz, talepleri üzerine Askeri Yargıtay Başsavcılığı'nın mahkemeden dosyanın onaylı suretini istediğini söyledi. Davanın bugün devam eden duruşmasında mahkeme başkanı, gelen evraklar arasında Askeri Yargıtay Başsavcılığı'ndan konuyla ilgili evrak geldiğini açıkladı.
İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün devam edilen askeri casusluk davasında mahkeme başkanı Metin Özçelik, gelen evrakları okudu. Özçelik, askeri yargıtay başsavcılığından da yazı geldiğini ifade etti.
Konuyla ilgili açıklama yapan sanık avukatlarından Hüseyin Ersöz, daha önce mahkemeye verdikleri dilekçe ile görev itirazında bulunduklarını ancak mahkemenin bu talebi reddettiğini belirtti. Bunun üzerine uyuşmazlık kanunu hükümleri uyarınca 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verilen bir dilekçe ile dosyanın olumlu görev uyuşmazlığı çıkarmaya yetkili Askeri Yargıtay Başsavcılığı'na gönderilmesini istediklerini kaydeden Ersöz, mahkemenin hukuka aykırı olarak bu talebi de reddettiğini savundu.
Bunun sonucu olarak söz konusu dilekçe ve dava dosyasının kendilerinde bulunan nüshasını bu kez askeri yargıtay başsavcılığına gönderdiklerini belirten Ersöz, buradan mahkemeye yazı geldiğini söyledi.
Askeri Yargıtay Başsavcısı Albay Ozan Odabaş imzasıyla gelen yazıda, kendilerine ulaşmayan bir dava dosyası hakkında doğrudan olumlu görev uyuşmazlığı çıkarmalarına ilişkin bir düzenleme bulunmadığı belirtildi. Albay Odabaş, imzalı yazıda "Gereğinin takdir ve ifasını İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’den rica ederim." denildi.
Avukat Ersöz, “Burada tarafımızdan doğrudan askeri yargıtay başsavcılığına yapılan bir başvuru bulunmaktadır. 11. ACM bu talebimizin bir tarafı değildir. Askeri yargıtay başsavcılığı dilekçemizi mahkemeye göndererek gereğinin takdir ve ifasını istemiştir. Bu çerçevede 11. ACM bu talebimizin bir tarafı haline gelmiştir. Talep konuşmasında da ifade edileceği üzere, ‘gereğinin ifası’ sözüyle Askeri Yargıtay Başsavcılığı, 11.ACM'den bu konuyla ilgili bir karar vermesini yani dosyanın onaylı bir suretini kendisine göndermesini istemiştir.” dedi.
Avukat Ersöz, mahkemenin yapması gerekenin dosyanın onaylı bir suretini askeri yargıtay başsavcılığına göndermesi olduğunu ileri sürdü.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz