Askeri yasak bölgelere yeni düzenleme geliyor

ANKARA (ANKA)- Türk Silahlı Kuvvetlerine ait yasak bölgelere yeni düzenleme geliyor.

Askeri güvenlik bölgesi olarak tespit edilen, Türk Silâhlı Kuvvetlerine (TSK) ait kışla, kıta, karargah, kurum, ordugah gibi tesislerde, fotoğraf ve filminin çekilmesi, harita, resim ve krokisinin yapılması, not alınması veya harita uygulaması gibi faaliyetlerde bulunulmasına yasak geliyor. TSK'ya ait bölgelerde, savunma ve güvenlik tedbirlerini aksatacak, bozacak ve açıklayacak cihazlar kullanılması, bu amaçla görevlendirilmiş olanlar ile, ilgili birlik komutanlığı tarafından izin verilmiş olanlar dışındakiler yasak kapsamına girecek.

Reklam
Reklam

"Askeri Yasak Bölgeleri ve Güvenlik Bölgeleri Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Yasa Tasarısıyla; Askeri Yasak Bölgeleri'ne giriş ve çıkışlar ve faaliyetler yeniden düzenleniyor. Düzenlemeyle; özellikle terör faaliyetleri açısından hassas olan bölgelerdeki askeri tesislerin gizliliğini ve güvenliğini korumak amaçlanıyor.

Tasarının gerekçesinde; "Askeri yasak bölgelerde, bölgenin fotoğraf ve filminin çekilmesi, harita, resim ve krokisinin yapılması, not alınması veya harita uygulaması gibi faaliyetlerde bulunulması, bölgenin savunma ve güvenlik tedbirlerini aksatacak, bozacak ve açıklayacak cihazlar kullanılması, bu amaçlar için görevlendirilmiş olanlar ile Genelkurmay Başkanlığınca izin verilmiş olanlar dışındakilere yasaktır. Askeri birliklerin büyük bir bölümü halen askeri güvenlik bölgesi içerisinde bulunmakta olup, askeri güvenlik bölgesi içerisinde bulunan tesislere yönelik olarak benzer yasal düzenleme bulunmamaktadır. Bu durum, özellikle terör faaliyetleri açısından hassas olan bölgelerdeki askeri tesislerin gizliliğini ve güvenliğini olumsuz etkilemektedir" ifadelerine yer verildi.

Reklam
Reklam