Askerlere okuma yazma diploması

MUĞLA (İHA) - Muğla 2. Piyade Tabur Komutanlığı'nda 2. kademe okuma yazma kurslarına katılan 27 er, ilkokul diplomasını törenle aldı.

Muğla Merkez Kocamustafendi İlköğretim Okulu sınıf öğretmenleri Ruhi Çiçek ve Turgut Yanık tarafından verilen okuma yazma kurslarının diploma törenine Vali Hüseyin Aksoy ve 2. Tugay Komutanı Tuğgeneral Hamit Tekkanat katıldı.

Muğla 2. Piyade Tabur Komutanlığı'nda düzenlenen törende konuşan Muğla Valisi Hüseyin Aksoy, kursların valilik onayı ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün gözetiminde yapıldığını söyledi.

Reklam
Reklam

Vali Aksoy, "27 erimiz okuma yazma kurslarını başarı ile tamamlayarak okur yazar sınıfına katıldı. AB sürecinde, Türkiye'de okur yazar oranının yüzde 99'ların üzerinde olması gerekir. Biz valilik olarak sadece askeriyede değil il genelinde bu konuda kurslar açtık" dedi.

Törende 27 askere okuma yazma belgesi ve ilkokul diploması verildi. Muğla'da 10 yıldır devam eden okuma yazma kurslarında, toplam bin 10 askere belge verildiği açıklandı.