Askerlik Arkadaşları 20 Yıl Sonra Eskişehir'de Buluştu

Sosyal paylaşım sitesi "Facebook"ta kurdukları grup üzerinde toplanan askerlik arkadaşları, 20 yıl sonra Eskişehir'de buluştu.

Sosyal paylaşım sitesi "Facebook"ta kurdukları grup üzerinde toplanan askerlik arkadaşları, 20 yıl sonra Eskişehir'de buluştu.

1992-2000 yıllarında Ankara Anıttepe Jandarma Özel Ulaştırma Oto Birlik Komutanlığı'ndan görev yapmış emekli Jandarma Ulaştırma Kıdemli Başçavuş İbrahim Şimşek, Şehr-i Derya Parkı'ndaki buluşmada gazetecilere yaptığı açıklamada, geçmişte askerliğini, bulunduğu birliklerde yapan arkadaşlarla temas halindeyken Facebook'ta grup kurmaya karar verdiklerini kaydetti.

Sosyal paylaşım sitesi üzerinde yaklaşık 400-500 kişiye ulaştıklarını ifade eden Şimşek, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Grubumuz, 1990 yılında Mardin Sınır Tugayı'nda, 1991 yılında Siirt Jandarma Bölge Komutanlığı'nda, 1992-2000'de Ankara Anıttepe Jandarma Özel Ulaştırma Oto Birlik Komutanlığı'nda görev yapan arkadaşlardan oluşuyor. Eskişehir'de ülkenin 4 bir yanından gelen askerlik arkadaşlarımızla buluştuk. Çok keyifliyiz ve mutlu olduk. Yaklaşık 100 kişi toplandık. Erzurum, Tekirdağ, Muğla, Mersin, Kahramanmaraş, Malatya ve İstanbul'dan katılım var. Birbirimize hasret kalmışız. Bu buluşma, vatani görevin Türk milleti için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor."

Öte yandan Ankara Anıttepe Jandarma Özel Ulaştırma Oto Birlik Komutanlığı'ndan görev yapmış emekli Binbaşı Arif Dülekalp, içtima aldı.

Muhabir: Deniz Açık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz