ASKİ'den Mazgal Temizliği Uyarısı

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), kanalizasyon ve yağmur suyu mazgallarının tıkanmaması için vatandaşlara temizlik uyarısında bulundu.

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), kanalizasyon ve yağmur suyu mazgallarının tıkanmaması için vatandaşlara temizlik uyarısında bulundu.

ASKİ'den yapılan açıklamada, bazı vatandaşların kanalizasyon ve yağmur suyu mazgallarını "çöplük" gibi kullandıkları ve dökülen yaprakların mazgallara süpürüldüğü belirtildi.

ASKİ'nin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını sürekli temizlediği kaydedilen açıklamada, "Ankara'nın atık suyunu taşıyan ve yağmur sularını toplayarak sel baskınlarını önleyen kanallara çöp atılması sonucunda hatlar tıkanarak, çok büyük sorunların ortaya çıkmasına neden oluyor" ifadelerine yer verildi.

Reklam
Reklam

-Halk sağlığı tehdit altında-

Sadece atık su ve yağmur suyu taşımak için tasarlanan boruların içinden, araba lastiğinden, damacanaya, ayakkabıdan battaniyeye kadar çeşitli maddelerin çıktığı vurgulanan açıklamada, hatların tıkanması ile taşan kanalizasyon hatlarının halk sağlığını da tehdit ettiği bildirildi.

Tıkanan hatların açılmasının çok zor ve pahalı olduğu ifade edilen açıklamada, vatandaşlardan duyarlı olmaları ve kurallara uymayanları da zabıta ekiplerine bildirmeleri istendi.

Muhabir: Enes Kaplan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: