"Aşkın Sadasında Nabi Ve Itri" Paneli

Nabi ve Itri, UNESCO'nun 2012'yi "Nabi ve Itri Yılı" ilan etmesi ve Mevlana'nın 805. doğum yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında

Nabi ve Itri, UNESCO'nun 2012'yi "Nabi ve Itri Yılı" ilan etmesi ve Mevlana'nın 805. doğum yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında Selçuk Üniversitesi'nde anılacak.

Selçuk Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Mevlana Araştırmaları Enstitüsü ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan "Aşkın Sadasında Nabi ve Itri" konulu panel, Türkiye'de edebiyat, şiir ve musikiye gönül veren pek çok bilim adamını bir araya getireceği bildirildi.

Açıklamada, 25 Eylül 2012 Salı günü saat 14:00'te Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi Malazgirt Salonu'nda gerçekleştirilecek panelin, Selçuklu Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Behlül Altunkeser'in moderatörlüğünde düzenleneceği bildirildi.

Reklam
Reklam

Panele, TRT İstanbul Radyosu Emekli Ney Sanatçısı Niyazi Sayın, Yıldız Teknik Üniversitesi Koro Şefi Prof. Dr. Ruhi Ayangil, Konya Kültür ve Turizm Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çıpan, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk Din Musikisi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nuri Özcan'ın konuşmacı olarak katılacağı bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: