"Aşkla Dans: Türkler'de Müzikle Terapi" Konferansı

Prof. Dr. Mim Kemal Öke, "İnsan ruhunun derinliklerine, metafiziksel derinliğinin bilincine, idrakine vardığında mutlu olabilir" dedi.

Prof. Dr. Mim Kemal Öke, "İnsan ruhunun derinliklerine, metafiziksel derinliğinin bilincine, idrakine vardığında mutlu olabilir" dedi.

Öke, Edirne Valiliği'nce Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen "Aşkla Dans: Türkler'de Müzikle Terapi" konulu konferansta yaptığı konuşmada, insanı insan ve medeni kılan şeyin, insanın ruhu olduğunu söyledi.

  1. yüzyılın insanın kişiliğini elinden aldığını savunan Öke, "İnsan ruhunun derinliklerine, metafiziksel derinliğinin bilincine, idrakine vardığında mutlu olabilir" dedi.

    Müziği terapi olarak down sendromlu kızı Nazlı sayesinde keşfedip kullanmaya başladığını anlatan Öke, şunları kaydetti:

    "Kızımla birlikte Afrika dansı yapıyoruz. Çok iyi bir Afrika dansçısı olduğumu söyleyebilirim. Benimle birlikte engelli öğrencilerde dans ediyor. Ben aşağı yukarı 15 sene Nazlı'yı bizim tarafa çekmeye çalıştım. 5 senedir ben onun dünyasına girdim fıstık gibi bir hayat. Biz onunla koroya gidiyoruz, ritm yapıyoruz, at biniyoruz, haftada 3 gün fitness yapıyoruz. Ayrıca onunla birlikte bu durumda olan insanlara yardım ediyoruz. Ben hayatımdaki anlamı buldum. Aşksız hiçbir şey olmaz. Aşkı yeniden elde etmek mecburiyetindeyiz. Yeniden hayatımın bir parçası haline getirmek mecburiyetindeyiz."

    Edirne Valisi Duruer de Öke'nin konferansta kaybolmuş olan değerleri hatırlattığını kaydetti.

    Konuşmaların ardından Duruer, Öke'ye günün anısına çini tabak hediye etti.

    Muhabir: Gökhan Balcı / Cihan Demirci

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: