ASKON Başkanı Çalışkan: Suni gündemler bir kenara bırakılmalı

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, ısıtılarak gündeme getirilen meseleler yüzünden...

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, ısıtılarak gündeme getirilen meseleler yüzünden ülkenin asıl önemli gündem maddesi olan yeni Anayasa'nın unutulduğunu söyledi.
Çalışkan, suni gündemlerin bir kenara bırakılarak yeni anayasa yapımı sürecinin hızlandırılması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurguladı.
"Yeni anayasa yapım sürecinin tıpkı Adalet Partisinde olduğu gibi engellenmek mi isteniyor acaba?" diye düşünmeden edemediklerini belirten Çalışkan, "O dönemde yeni anayasayı engelleme çalışmaları o kadar fazlaydı ki, Adalet Partisi tek başına iktidar olduğu halde, neredeyse 3-4 ay yasanın 1. maddesini bile müzakere etmeye imkan bulamadı. Her oturum kavga gürültü ile yapılıyordu. Oturumlara ara veriliyor, yeniden başladığında kavga gürültüde yeniden başlıyordu. Bunlar oturumların zabıtlarında kayıtlıdır" dedi.
İlk defa güçlü AK Parti iktidarı döneminde yeni anayasa yapılması konusunda umutlandıklarını ancak seçimlerden sonra ortaya atılan Dersim Katliamı gibi 70 yıl geride kalmış meselelerin ısıtılarak yeniden gündeme getirilmesine anlam veremediklerini anlatan Çalışkan, "Bakıyoruz, öyle ya da böyle, hep bir şeyler ısıtılıp ısıtılıp yeniden önümüze sunuluyor. Biz bu sunulan şeylerle uğraşırken asıl gündemimizde olması gereken şeyleri unutuyoruz. Bizim gündemimizde şu an yeni anayasanın olması gerekir diye düşünüyorum. Parti ve gruplarla, sivil toplum kuruluşlarıyla uzlaşarak yeni anayasa yapımı süreci hızlandırılmalı, herkes üzerine düşeni yapmalı" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz