Askon Tanıtıldı

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Gaziantep Şube Başkanı Hayri Ünal ASKON tanıtım toplantısını düzenledi.Dernek binasında...

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Gaziantep Şube Başkanı Hayri Ünal ASKON tanıtım toplantısını düzenledi.

Dernek binasında düzenlenen toplantıya ulusal ve yerel medya temsilcileri katılırken, ASKON Gaziantep Şube Başkanı Hayri Ünal yeni kurulan dernek hakkında bilgiler verdi. Ünal yaptığı basan açıklamasında, “Derneğimizin genel merkezi İstanbul’da. Türkiye’de Gaziantep ile beraber 14 ilde yapılanmasını tamamlamış işadamları ve ticaret adamlarının oluşturduğu bir dernek. Gaziantep’te Mart ayı itibari ile resmi kuruluşunu tamamladı. Bugün itibari ile de basın toplantısı ile duyurmuş oluyoruz. Haziran ayının başlarında bir açılış programımız var ve Eylül ayı içerisinde ise Genel Kurul yapmış olacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Gelişen demokrasilerde sivil toplum örgütlerinin çok daha fazla önemi olduğunu söyleyen Ünal, "Türkiye'nin son 12 yıldır ortaya koyduğu vizyon ile STK'lar çok daha etkin önemli yer tutmaya başladılar. Bugün vizyonun tamamlana bilmesi için işadamlarının çok daha organize, çok daha bilinçli, üretimde çok daha profesyonel çalışma ve üretim yapmaları gerektiği hareketi ile başlarsak, işadamları ile ilgili sivil toplum örgütlerinin önemi bir kat daha öne çıkar. Sivil Toplum Örgütlerinin bir araya geliş amaçlarından bir tanesi fikir alışverişi, paylaşım ve bir birini destekleme, ortak organizasyonlar yapmaktır. Dolayısıyla bir araya geldiğiniz zaman her zaman farklı güçler meydana getirir ve daha ciddi işlere imza atabilme imkanı sağlar" dedi.

Ünal, "İçerisinden geçtiğimiz dönemde hem yanı başımızda bulunan Suriye’de iki yıla aşkındır süren savaşın bölgemize getirdiği olumsuzluklar, ama bir taraftan da sevinçli ve umutlu olduğumuz çözüm sürecinin süratle ve emin adımlarla yürümesi Gaziantep ve ülkemiz adına bizi umutlandırıyor. Özellikle bölgedeki 30 yıldır süren sorunu, bölge ekonomisini, insanının can kaybına ve 400 Milyar doları aşan rakamlarla ülke ekonomisine çok ciddi kayıplar verdiğini hepimiz biliyoruz. Tabi oroda ki 400 Milyar dolar sadece kayıp olarak bakılmaz. Bölgedeki üretim, yer altı kaynaklarının işletilememesi, bölge yer altı kaynakları itibari ile çok zengin bir bölge. Uranyumdan, altından, petrolden, mermerden, kromdan, bakırdan, müteşekkil daha bilinmeyen birçok madenden ve el değmemiş bakir bir bölge. Bu sorunun çözülmesi ile bölgenin özellikle yer altı kaynakları çerçevesinde çok ciddi manada ön plana çıkacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bir zamanlar Gaziantep'in Türkiye’nin canlı hayvan ihracatının merkezi olduğunu kaydeden Ünal, bugün o konumunu kaybettittiğini belirterek şunları söyledi:

"Gaziantep konumunu kendi başarısından dolayı kaybetmedi, canlı hayvan üretimi olamadığı için o konumu kaybetti. Sebebi de yine bölgedeki olumsuz şartlardan dolayı, bölgede çok zengin meraların olmasına rağmen, o meralar yıllarca otlar bitti ve kurudu gitti. Şimdi, yineden köye dönüşler ve bölgelerdeki o meraların hayvancılığın yeniden açılması hem ülke ekonomisine hem de bölge ve Gaziantep ekonomisine yeniden çok daha üst seviyelerde katkı sunacağına inanıyoruz."

Başkan Hayri Ünal daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: