ASKON'dan Süt Bankası Projesine Tepki

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanması planlanan...

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanması planlanan ‘Süt Bankası' projesine tepki gösterdi.

Çalışkan, anne sütü bankası projesine karşı olduklarını belirterek, anne sütünün bir merkezde toplanarak dağıtılması fikrinin birçok sakıncası bulunduğunu dile getirdi. Anne sütü bankası projesi kapitalist sistemin Müslüman bir toplumu kendi sistemine entegre etme gayretinin bir ürünü olduğunu vurgulayan Çalışkan, “Toplumumuzda bu yönde bir talep bulunmamaktadır. Süt anneliği doğal yollardan gerçekleşmeye devam etmelidir. Bunun için bir organizasyona gerek yoktur. Market raflarını süsleyen pek çok gıdanın içeriği konusunda şaibeler bulunurken, anne sütünün bir süt bankasından çocuklara ulaştırılması sırasında nasıl önlemler alınacaktır? Ortaya çıkabilecek karışıklıklarda telafi edilemez sonuçlar doğacaktır.” açıklamasını yaptı.

Reklam
Reklam

Recep Çalışkan, toplumun değerlerinin hafife alınmaması gerektiğini vurgulayarak, Sağlık Bakanlığı’nı projeden vazgeçmeye davet etti. “Aile bağlarının gittikçe zayıfladığı günümüzde bu proje ile bu bağların daha da zayıflatıldığı aşikarıdır.” diyen Çalışkan, süt kardeşlerinin aynı soydan gelen kardeşler gibi olduğuna dikkat çekti. Çalışkan, evlenme aşamasında süt kardeşliğinin bilinmesi gerektiğinden anne sütü bankası verilerinde karışıklık olduğunda istenmeyen sonuçlar ortaya çıkacağına da vurgu yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: