Asla taviz vermeyiz!

Akdeniz Belediye Başkanı Türk, Hal ve Gündoğdu mahalle halk toplantılarına katıldı:

Akdeniz Belediyesi’nin, 3 yılda sunduğu hizmet ve projelerle birlikte yapamadıklarının da nedenleriyle özeleştirisini yaptığı, mahalle sakinlerinin de talep, şikâyet ve önerilerini dile getirdiği halk toplantıları Hal ve Gündoğdu mahallelerinde devam etti. Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, tüm engellemelere ve ayak oyunlarına rağmen demokratik, katılımcı ve şeffaf yönetim anlayışından taviz vermelerinin mümkün olmadığının altını çizdi. Akdeniz Belediyesi’nin, geçen 3 yıllık süreci değerlendirdiği, kalan 2 yılda hayata geçirmeyi planladığı projelerini anlattığı, yurttaşların da talep ve şikâyetlerini dile getirdiği mahalle halk toplantıları, Şevket Sümer, Güneş ve Hal’in ardından Gündoğdu Mahallesi’nde devam etti. Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, BDP İl Eşbaşkanı Musa Kulu, BDP Akdeniz İlçe Başkanı Emin Uslu, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve birim müdürlerinin katıldığı açık alanda organize edilen toplantıya, kadın-erkek, genç-yaşlı mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Başkan Türk’ün, Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile görüşmesi sonucu, polislerin daha önceki halk toplantıları sırasında sergilediği tutum bu mahallelerde yaşanmadı.

Reklam
Reklam

‘Hiçbir zalim ve zulüm baki kalmamıştır’

Toplantıda söz alan BDP İl Başkanı Musa Kulu, hiçbir Firavun’un zulümle baki olamadığını vurguladı, “Baki olan, devam eden halkların haklılığıdır, onların vicdanı, özlemi ve özgürlüğe olan tutkusudur. Belediyemizin bugün halkıyla buluşması, halkıyla hizmetlerini paylaşması Firavunlara karşı bir duruştur. Kimliğimiz, özgürlüğümüz, dilimiz, adımız yasak olan bir halkız. Ama bizler metropolde Türk, Arap, Çerkez, Yörük, Alevi ve Sünni’siyle bir arada yaşayan ve kardeş olmaya çalışan, hayatı her alanda paylaşanız. Bizim halklarla hiçbir sorunumuz yok, olamaz. Fakat iktidarı elinde tutan Firavun ve Muaviye zihniyetiyle sorunumuz var” diye konuştu.

Evet, öldürdük ama tazminatlarını ödedik!

Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk ise, TSK’nın savaş uçaklarından atılan bombalarla 34 sivilin öldürüldüğü Uludere Katliamı ve Başbakan Erdoğan’ın konuyla ilgili açıklamalarına dikkat çekerek sözlerine başladı. Türk, “Bu katliam Uludere’de değil de başka yerde olsaydı, hangi ülkede bu katliam yapılsaydı, hükümet ve bakanlar kurulu istifa ederdi. Böyle bir katliam hiçbir vicdana sığmaz. Fakat Başbakan, ‘Evet öldürdük ama tazminatlarını ödedik, daha ne konuşuyorsunuz, başka ne söyleyelim?’ diyor. Hiç mi vicdanınız, Allah’a inancınız yok? O çocuklar, o canlar parayla ölçülür mü? Gözü yaşlı annelerin acısını parayla yok edebili misin? Bu sözler, içinde Allah korkusu olan bir insanın, Müslüman’ın söyleyebileceği sözler değildir” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Belediyelerimize açılan tüm davalar ‘siyasidir’

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, BDP’li belediye başkanları ve meclis üyeleri hakkında 90 yıla varan hapis cezalarıyla yüzlerce dava açıldığını da belirtti. Türk, şöyle konuştu: “Bizler, bu davalardan dolayı hiç üzülmüyoruz. BDP’li tek bir belediye hakkında yolsuzlukla ilgili tek bir dava bile yoktur. Açılan davaların nedeni halkın kültürel kimliğini savunmak, siyasal değerlendirmeler yapmak, basın açıklamaları ve katıldıkları demokratik gösterilerdir. Oysa iktidar partisinin 434 belediyesi hakkında yolsuzluk ve ihaleye fesat karıştırmaktan dava açılmıştır. Muhalefet partilerine mensup belediyelere de 300 civarında yine yolsuzluktan davalar açılmıştır. Oysa bizim belediyelerimize açılan tüm davalar siyasidir.”

‘Ağır borç yüküne rağmen hizmet ve proje üretmeye devam ediyoruz’

Belediyeyi, 2004 yılında kuruş borcu olmadan devrettiklerini hatırlatarak sözlerini sürdüren Türk, 2009 yılında ise borç içinde yüzen bir belediye devraldıklarını söyledi. İller Bankası’nın, borcundan dolayı belediyenin gelirinin önemli bir bölümüne el koyduğunu kaydeden Başkan Türk, “Oysa Akdeniz Belediyesi borçlanacak bir belediye değildir. Akdeniz, kendi geliri kendisine yeten bir belediyedir. Fakat bir de Akdeniz’e bağlanan 8 beldeden gelen borçlar var. Akdeniz Belediyesi’ni, kendisinin ve bağlanan belediyelerin borçlarıyla birlikte yaklaşık 40 milyon (trilyon) lirayı aşan bir borçla devraldık. Bize, ‘6 ay içinde belediyenin kapısına kilit vurup kaçarsınız’ dediler. ‘bu borçlarla belediyeyi yönetmeniz mümkün değil’ dediler. Fakat halkımızın, sizlerin desteği ve bize olan güveniniz sayesinde zor olanı başardık” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

‘2013 Akdeniz Oyunları’nda ilçemize haksızlık yapıldı’

Halkın, kendilerinin olan paranın nereye harcandığını bilme hakkı olduğunun altını çizen Türk, “Bizler buraya hizmet ve projelerimizi anlatmanın yanında, yapamadıklarımızı da sizlere nedenleriyle birlikte açıklamaya geldik. Demokratik ve katılımcı yönetim anlayışıyla gelir ve gider kalemlerini sürekli sizler ve basının dikkatine sunduk” dedi.

Konuşmasında 2013 Akdeniz Oyunları’na da değinen Türk, ilçe sınırlarında uygun alanlar olmasına ve kapalı spor tesisi yapılması için ücretsiz bir alan göstermelerine rağmen tesisin yapılmadığını kaydetti. Başkan Türk, konuşmasının devamında, Eğitim Destek ve Kültür Evleri, İştar Kadın Danışmanlık Merkezi, yeni park ve yeşil alanlar, kültürel ve sosyal etkinlikler, asfalt, yol, kaldırım gibi belediyenin 3 yılda hayata geçirdiği hizmet ve projelerden de kısaca bahsetti.

Ardından da başkan yardımcıları ve birim müdürleri, mahallelere sunulan hizmetleri slayt eşliğinde anlattı. Sunumların ardından mahalle sakinleri, Akdeniz Belediyesi’nin çalışmalarından memnun olduklarını dile getirdi, öneri, istek ve şikâyetlerini ifade etti. Ancak eleştiriler özellikle Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ’nin sorumluluk alanına giren noktalarda yoğunlaşınca Başkan Türk, sorunların çözümü için en yakın zamanda ilgililerle görüşeceğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Fotoğraf: Çiğdem YURDAGEL

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: