Aslan: Parlamentodaki kriz atlatılmalı, zaman kaybetme lüksümüz yok

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, sorunsuz bir şekilde tamamlanan seçimlerden sonra...

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, sorunsuz bir şekilde tamamlanan seçimlerden sonra parlamentoda yaşanılan krizin biran önce atlatılması gerektiğini söyledi. Aslan, "Ülke olarak hiçbir şekilde zaman kaybetme lüksümüz yok. Biran önce ülkenin asıl meselelerine odaklanılmalı. Zaman kaybetme lüksümüz yok." dedi.
GTO Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Zeki Yağcı’nın yönetiminde gerçekleştirildi. Meclis toplantısında gündemdeki konuların yanı sıra ekonomik gelişmelere ilişkin görüşlerini dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, ülkenin seçim atmosferinden ve seçim tartışmalarından biran önce çıkması gerektiğini ifade etti. Aslan, "Zaman, ülkenin ana meselelerine aklıselim ve soğukkanlı bakma zamanı. Ülkenin öyle sorunları var ki, bu sorunlar particilik zihniyetiyle çözülemeyecek kadar derin ve büyük. Bu yüzden iktidarıyla ve muhalefetiyle herkes ülkenin asıl meselelerine odaklanmalı. Ülke olarak kısır çekişmelerle ve sonu gelmez tartışmalarla zaman kaybetme lüksümüz yok." diye konuştu.
Yeni dönemde Meclisi ve ülkemizi yoğun bir ekonomi ve dış politika gündeminin beklediğine dikkat çeken Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemizin çok daha demokratik, insan haklarına saygılı ve daha çağdaş bir ülke olabilmesi için halkın tüm katmanlarının katkısıyla uzlaşmacı bir anlayış içerisinde yeni bir Anayasa yapılmasının gerekli olduğu kaçınılmazdır. Toplumun yeni Anayasa talebinin karşılanması için tüm partilerin uzlaşmaya açık olması, toplumda genel kabul gören bir anayasa hazırlanması son derece önemlidir. İş dünyası olarak TBMM’deki milletvekillerimizin tamamından beklentimiz, katılımcı, uzlaşmacı bir anlayışla çoğulcu demokrasi, yüksek yaşam standartlarını kapayan ve tüm kesimleri kucaklayan herkesin kendisini ifade edebileceği yeni bir anayasanın hazırlanmasına katkı sunmaları yönündedir."

Reklam
Reklam

ŞİMDİ MESELELERE SİYASET ÜSTÜ BİR MANTIKLA BAKMA VE SORUNLARI ÇÖZME ZAMANIDIR
Başkan Aslan, konuşmasında ekonomi alanında yaşanan gelişmelerle ilgili de değerlendirmelerde bulunarak, sözlerine şöyle devam etti: "Yeni kurulacak hükümetin önünde çok önemli ekonomik ve dış sorunlar var. Ülkemizde, cari açık başta olmak üzere çok ciddi sıkıntılar bulunuyor. Buna karşın bazı makro ekonomik rakamlarda ciddi performans sergileniyor. Ayrıca, bölgemizde başta Suriye olmak üzere Ortadoğu’da yaşanan gelişmelerin yanında Avrupa Birliği ile ilgili de bir süreç var. Bundan dolayı ülke olarak daha fazla program yapmaya ihtiyaç bulunuyor. Türk Ticaret Kanunu’nun önümüzdeki yıl yürürlüğe girecek olması önemli bir adımdır. Ancak ülkemizin çağdaş bir vergi sistemine de ihtiyacı var. Özetle, iş dünyası olarak beklentimiz sürdürülebilir kalkınma yolunda ülkemizin en önemli çıpası olan AB üyeliği süreci ile makro ekonomik istikrarın güçlendirilmesi yanında sürdürülebilir büyümenin güvence altına alınmasıdır. Sürdürülebilir bir büyüme için yeni sanayi stratejisinin vurgulandığı mikro reformların hayata geçirildiği, istihdam kapasitesinin güçlendirildiği, işsizliğin azaltıldığı reformlara ihtiyaç var. Ülkemizin 2023’te dünyanın 10 büyük ekonomisi arasında yer alması son derece önemlidir. Bu hedefe ulaşmak için ekonominin ihtiyaç duyduğu reformlar biran önce hayata geçirilmelidir. Seçimler dolayısıyla ikinci planda kalan ekonominin gündemin birinci maddesi haline gelmesi son derece önemlidir. Avrupa ve Ortadoğu’da ciddi siyasi ve ekonomik sorunların yaşandığı bir ortamda iktisadi konumunu güçlendiren bir Türkiye bölgede önemli bir istikrar unsuru olacaktır. Cari açığa ek tedbirlerin yanında yatırım ortamını iyileştirici, yatırımcıları kucaklayan ve işlerini kolaylaştıran yeni bir reform paketini ihtiyaç bulunuyor. Toplumumuz ve yeni meclisimiz ortak hedefler etrafında kenetlenmeyi sağlayabildiği ölçüde ülkemiz büyüyecek ve gelişecektir. Ülke olarak kaybedilecek zamanımız yok. Şimdi meselelere gelecek nesiller için siyaset üstü bir mantıkla bakma ve sorunları çözme zamanıdır. Yeni dönemde siyaset kurumlarının ülkemizin enerjisini doğru yönlendirerek ülkemizin yapısal sorunlarını çözeceğine inanıyoruz."

Reklam
Reklam

KURSİYERLERİN SERTİFİKA HEYECANI
GTO’nun düzenlediği 3 ayrı proje kapsamında düzenlenen eğitim kurslarını başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. GTO Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı öncesinde düzenlenen törene, Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile kurslarda görev alan eğitmenler, kursiyerler ve proje görevlileri katıldı. GTO’nun Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen ‘İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı’ kapsamında yürütücülüğünü üstlendiği üç projede mesleki eğitim kurslarını başarı ile tamamlayan kursiyerler sertifika heyecanı yaşadı. Kursiyerler ve eğitmenler sertifikalarını, GTO Yönetim Kurulu Mehmet Aslan, Meclis Başkanı Zeki Yağcı, Meclis Başkan Yardımcıları Osman Asiltürk ve Ömer Faruk Altıntuğ, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mehmet Durdu Yetkinşekerci ve Tayfun Aygın’ın elinden aldı. Kadın istihdamının desteklenmesine yönelik ‘Halıcılıkta Sihirli Eller Projesi’, kayıtlı istihdamın teşvikine yönelik ‘Kalkınmada Kayıtlı İstihdamın Rolü Projesi’ ve hayat boyu öğrenmenin desteklenmesine yönelik ‘Hayat Boyu Rekabet Projesi’ çerçevesinde düzenlenen mesleki kurslarda 380 kursiyere halı, turizm, insan kaynakları ve inşaat sektörlerinde mesleki eğitim verildi. Eğitimlerle, İŞ-KUR’a kayıtlı işsizlere meslek edindirmenin yanında iş dünyasının vasıflı eleman ihtiyacının karşılanmasına da destek olunmasının amaçlandığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz