Aslan: "sanayiciler, Devletin Ar-ge Desteklerinden Faydalanmalı"

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan ve bakanlığın üst düzey bürokratları...

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan ve bakanlığın üst düzey bürokratları Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığını ziyaret etti.

AOSB Yönetim Kurulunun konuğu olan Aslan, Başkan Bekir Sütcü ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştü. Aslan, beraberindeki, müsteşar yardımcısı, genel müdür ve Teftiş ve Rehberlik Başkanıyla geldiği AOSB'de, bölgedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Müsteşar Prof. Dr. Aslan, buradaki konuşmasında, sanayicilere devletin Ar-GE (Araştırma-Geliştirme) desteklerinden faydalanmaları çağrısında bulunarak, "İşletmelerin, uluslararası rekabet ortamında rakiplerine üstünlük sağlamlarının en önemli yolu araştırma ve geliştirme faaliyetleridir. Bu bilinçten hareketle bakanlığımızın bu çalışmalara ayırdığı önemli miktarda bütçeler var. Ancak, buna rağmen Ar-Ge desteği için başvuruların yetersiz kaldığını görüyoruz. Bu yüzden bütçeler harcanmıyor" dedi.

Reklam
Reklam

Aslan, araştırma geliştirme çalışmaları için sanayicilerin üniversitelerle, doktora ve mastır öğrencileriyle de birlikte çalışabileceklerini belirterek, "Bu bölgeden her yıl 10'dan fazla proje bekliyoruz. Devletimizin sanayicilerimize sunduğu bu imkanlardan faydalanmanız, ülke ekonomisi açısından da büyük önem taşıyor" diye konuştu.

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü ise bölgenin önemi ve son yıllardaki değişim ve gelişimi konusunda bilgi verirken, bölgede uluslararası rekabet koşullarına uygun üretim yapan 342 işletme bulunduğunu bildirdi. Yıllık 1 milyar dolar ile Adana’nın toplam ihracatının yüzde 50’sinin AOSB'den gerçekleştirildiğini kaydeden Sütcü, "Bölgemizin doğalgaz tüketimi, Adana’nın tüketiminin yüzde 41’i oranındadır. Adana’daki kayıtlı istihdamın yüzde 12’si bölgemizde. Bu yıl üretim artışına paralel olarak ihracatta da artış bekliyoruz" dedi. Müsteşar Aslan ve beraberindekiler daha sonra Abdiogulları Plastik Ambalaj Sanayi A.Ş fabrikalarını gezdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: