Aslan’dan ‘1/5.000’lik Yorumu

Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Aslan, Adana’nın son 2 yıldır plansız olduğunu, bu durumun...

Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Aslan, Adana’nın son 2 yıldır plansız olduğunu, bu durumun işsizliği tırmandırdığı gibi ekonomik durgunluğu daha da kötüleştirdiğini savundu. Aslan, hazırlanan; ‘1/5.000 Ölçekli Nazım İmar Planları’ ile Adana’nın bir nebzede olsa önünü açmaya çalıştıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Meclisi, ‘2012 Yılı Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın dördüncü birleşimini gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan oturuma; Meclis Başkanvekili Halil Tüm başkanlık yaptı. Söz konusu toplantıda ele alınan ‘1/5.000 Ölçekli Nazım İmar Planı’ ile ilgili olarak meclis gündemine getirilen komisyon kararlarının görüşülmesi esnasında söz alarak kürsüye çıkan Aslan, Adana’nın son 2 yıllık zaman diliminde plansız olduğunu ve bu durumun işsizliği tetiklediği gibi ekonomik durgunluğu daha da kötüleştirdiği yorumunda bulundu.

Reklam
Reklam

“TOPLUMUN İÇİNDEN GELEN SIKINTILARA KULAK TIKAYAMAYIZ”

Aslan, “Önümüze sunulan ‘1/5.000 Ölçekli Nazım İmar Planı’, tüm Adana’nın beklentisi haline geldi. Haklı olarak Adana halkı yatırım yapamazken, Adana bugün Türkiye’nin en çok konut fiyatlarının arttığı illerden biri oldu. İnşallah bu planlar ile birlikte kentin önü bir nebze de olsa açılır. Buradan tüm kamuoyuna sesleniyorum; bu meclis üyeleri yani bizler, sabah 10.00’dan akşam 17.00’a kadar özveri ile çalışmış ve katkı koymuştur. Bizler ne mimar, n de şehir plancısıyız. Kimimiz mühendis, kimimiz iktisatçı, kimimiz emekli, mobilyacı, kimimiz sanayici ya da çiftçiyiz. Yani bizler toplumun içinden gelen sıkıntılara kulak tıkayamayız” dedi.

“ADANA’NIN ÖNÜNÜ TIKAMA GİBİ BİR NİYET İÇİNDE DEĞİLİZ”

Merkez ilçeler Seyhan ve Çukurova ile ilgili olarak hazırlanan; ‘1/5.000 Ölçekli Nazım İmar Planı’ ile ‘1/5.000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı’ ile ilgili olarak 13 ayrı komisyon raporunun bugün mecliste görüşüldüğünü kaydeden Ahmet Aslan, ortaya konulan çalışmalar ile birlikte Adana’nın önünü tıkama gibi bir niyetlerinin olmadığı, geçmiş yıllarda yapılan hataları, söz konusu planlarda giderme çabası içinde olduklarını söyledi. Şehir plancılarına da seslenen Aslan, açıklamasını da şöyle sürdürdü; “Bu planlar ile ilgili şehir plancılarının, bizim görmediğimiz eksik ve yanlışları askı süresinde görerek ve takip ederek katkı koymalarını bekliyoruz.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: